Zware blessure Pascal Lucassen

21 april 2018 | Van onze AS-redactie

Handbaleredivisionist DFS Arnhem zal lange tijd geen beroep kunnen doen op Pascal Lucassen. De middenopbouwer heeft vorige week op de training zijn kruisband afgescheurd. Dat bleek na het maken van een mri-scan. Lucassen kreeg afgelopen donderdag uitsluitsel over zijn blessure.

Lucassen was vorige week zaterdag in de met 30-23 verloren wedstrijd van DFS bij Quintus al niet van de partij. “Pascal had zich daarvoor op de training verstapt, maar het leek aanvankelijk toch mee te vallen. Dat het nu toch de kruisband is, is heel vervelend voor Pascal”, zegt trainer Osvaldo Gomes. “Het is de tweede keer dat hem dit overkomt.”
De zware knieblessure van Lucassen betekent ook voor DFS een flinke aderlating. De Arnhemse ploeg speelt in de play-offs met Hurry Up, Quintus en Handbal Houten om twee plaatsen in de BENE-League. Gomes: “En die wedstrijden wil je spelen in je sterkste samenstelling. Jammer, want we zijn nu niet meer op volle oorlogssterkte.”

DFS begint zaterdagavond (21 april) aan de terugronde van de play-offs met een thuiswedstrijd tegen Handbal Houten. Alleen bij een zege heeft de ploeg van trainer Osvaldo Gomes nog een kleine kans zich te scharen bij de eerste twee. In dat geval treedt DFS komend seizoen toe tot de BENE-League.
In de heenronde bleken de deelnemers aan de play-offs uit de BENE-League (Hurry Up en Quintus) echter een maatje te groot voor de eredivisionisten DFS Arnhem en Handbal Houten. Het onderlinge duel tussen de twee eredivisionisten eindigde in Houten in een gelijkspel (28-28).
In de reguliere competitie verloor DFS thuis met 26-27 van Houten en eindigde de uitwedstrijd in een gelijkspel: 30-30. “Daarom willen we nu wel een keer van Houten winnen”, zegt Gomes (foto links). “Dat had trouwens ook die andere drie keren kunnen gebeuren. In de competitie speelden in de thuiswedstrijd de scheidsrechters een hele grote rol. En in de laatste wedstrijd in de play-offs hadden we het al lang moeten beslissen, maar gaven we in een slechte fase van vijf minuten een hele grote voorsprong uit handen.”

Het bereiken van de BENE-League wordt met slechts één punt uit drie duels een hels karwei. Bij een zege op Houten is er echter nog hoop als Quintus zaterdagavond verliest van Hurry Up. “In dat geval blijf je nog meedoen. Het is toch minder als je daarna nog twee keer moet spelen en je al weet dat je bent uitgeschakeld”, aldus Gomes.
Pascal Lucassen is dus zeker niet van de partij, Robin Schoenaker is beperkt inzetbaar. De schutter kampt met een enkelblessure en wordt door Gomes al weken alleen verdedigend ingezet. Tegen Quintus bleef Schoenaker zestig minuten op de bank, omdat DFS al in de beginfase tegen een flinke achterstand aanliep en Schoenaker daardoor later toch niet meer het verschil kon maken.

DFS grossierde in Kwintsheul in het missen van kansen en daarvan profiteerde Quintus optimaal. Gomes: “Zij gooiden de bal er wel in en bij 10-3 had Quintus al een veilige marge.”
Na de openingsfase was sprake van een redelijk gelijk opgaand duel en na een 16-7 ruststand knabbelde DFS na de pauze nog iets van die achterstand af. Op het scorebord stond bij het laatste fluitsignaal een 3o-23 stand. Precies de marge die er ook na een kwartier had gestaan.

Quintus – DFS Arnhem 30-23 (16-7).
Doelpunten DFS: Peter Schoenaker 7, Ruben de Bok 7 (foto rechts), Thijs Geurds 4, Toine Bartholomeus 3, Imco Schiebergen 1, Dani Blom 1.

* Foto geheel boven: Pascal Lucassen, in actie in zijn laatst gespeelde wedstrijd in de play-offs tegen Hurry Up. (Foto: John Voermans)

 

PLAY-OFFS      
Uitslagen      
Zaterdag 24 maart      
Handbal Houten DFS Arnhem 28 – 28
Hurry Up Quintus 29 – 25
Zaterdag 31 maart      
DFS Arnhem   Hurry Up 25 – 37
Quintus Handbal Houten 36 – 21
Zaterdag 14 april      
Quintus DFS Arnhem 30 – 23
Hurry Up Handbal Houten 34 – 24
       
Stand      
Hurry Up 3 – 6 (100 – 94)  
Quintus 3 – 4     (91 – 73)    
DFS Arnhem 3 – 1     (76 – 95)  
Handbal Houten 3 – 1     (73 – 98)  
     
Programma    
Zaterdag 21 april    
DFS Arnhem Handbal Houten (20.45 uur)
Quintus Hurry up
Zaterdag 28 april    
Hurry Up DFS Arnhem (20.00 uur)
Handbal Houten Quintus
Zaterdag 5 mei    
DFS Arnhem Quintus (20.45 uur)
Handbal Houten Hurry Up