Zorgt SML voor een stunt en blijven OVC ’85 en ESA in het spoor van de koploper?

14 december 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de twaalfde speelronde afgewerkt. In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal treffen de vier achtervolgers van koploper FC Zutphen elkaar: OVC ’85 – Dieren en ESA – Zelos. Wie houden de titelrace vol en wie haken af? Herstelt MASV zich in de tweede klasse I  van het zondagvoetbal in de thuiswedstrijd tegen WAVV van het verlies van vorige week bij Dio ’30? Neemt VVO in 3C door een zege op HC ’03 afstand van de concurrenten in de strijd tegen degradatie? En maakt SML de competitie in 3D weer spannend door een zege bij koploper FC jeugd? De AS-redactie blikt vooruit en haalt deze vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
ESA – Zelos (14.30 uur)

ESA is in deze klasse met 23 punten de nummer vijf op de ranglijst. Daarmee behoort de Arnhemse ploeg met koploper FC Zutphen (28 punten), OVC ’85 (27), Zelos (25) en Dieren (24) nog steeds tot de titelkandidaten. Een nederlaag tegen Zelos zou de ploeg van trainer Peter Gerritsen echter ver terugwerpen.

Peter Gerritsen

Zelos is een gevaarlijke tegenstander, want de Achterhoekers wonnen vier van hun vijf uitwedstrijden. Alleen de eerste uitbeurt bij het laaggeklasseerde DVOV ging met 2-1 verloren.
Die vier uitzeges behaalde Zelos niet tegen een ploeg uit de top vijf, dus ESA moet in staat worden geacht de ploeg uit Zelhem te verslaan. Op eigen veld verloor ESA dit seizoen alleen van het sterke FC Zutphen.
Prognose: 3-1.

OVC ’85 – Dieren (14.30 uur)
Wie in het spoor wil blijven van koploper FC Zutphen kan zich geen misstap veroorloven. OVC ’85 en Dieren hebben echter nog een ijzer in het vuur. Beide ploegen hebben in de strijd om de tweede periodetitel, net als FC Zutphen (winnaar eerste periode) en Zelos 9 punten uit 3 duels.

Marco Bosch

Bij OVC ’85 – Dieren staat dus heel wat op het spel. daarnaast is deze tweestrijd ook om een ander punt pikant. Trainer Marco Bosch maakte bekend na dit seizoen op te stappen bij OVC ’85 en gaat naar zijn oude liefde ESA. Bij Dieren legde trainer Wim Kamphuis vorige week zijn taken neer na krische geluiden vanuit de spelersgroep.
OVC ’85 is op eigen veld sterk en verloor alleen van FC Zutphen (1-5). Daar staan vier overwinningen tegenover. Dieren is op vreemde bodem nog ongeslagen.
Een gelijkspel op sportpark De Bilderberg in Oosterbeek ligt voor de hand, maar daar zullen beide ploegen niet veel mee opschieten.
Prognose: 2-2.


Zondagvoetbal
Tweede klasse I
MASV – WAVV (14.30 uur)

MASV , tweede met 22 punten uit 10 duels, verloor afgelopen zondag de topper bij Dio ’30, waardoor de Drutense ploeg de leiding nam met 23 punten uit 11 wedstrijden. MASV heeft het restant van de gestaakte wedstrijd bij SDOUC op zondag 22 december nog te goed. Daarin verdedigen de Arnhemmers een 0-1 voorsprong met iets minder dan een uur te spelen.

Angelo Siep, op de schouders bij assistent-trainer Erwin Visser, na afloop van MASV -Vorden, twee weken geleden. De topscorer scoorde in dat duel zijn 100e en 101e doelpunt voor MASV. (Foto: MASV)

De ploeg van trainer Roberto Straal heeft dus nog steeds de minste verliespunten. De nummer drie Eendracht ’30 en Union (19 uit 11) hebben 6 verliespunten meer. MASV kan tegen WAVV (vijfde met 18 uit 11) dus goede zaken doen.
MASV heeft thuis nog de maximale score. Alle vijf duels op sportpark Malburgen-West werden gewonnen. Tegen WAVV, dat op vreemde boden in 6 wedstrijden 8 punten pakte, is MASV dus de favoriet. Bij de bezoekers uit Wageningen ontbreekt bovendien doelman Jeffrey Rutten. hij liep op de training een kruisbandblessure op en is de rest van het seizoen uitgeschakeld.
Prognose: 3-1.


Derde klasse C
VVO – HC ’03 (14.30 uur)

VVO pakte in de laatste twee wedstrijden 4 punten. Na de zege op Montferland (4-1) behaalde de ploeg van trainer martijn van de hel afgelopen zondag een punt bij SC Rheden (3-3). de velpse ploeg stapte niettemin met een kater van het veld, want vijf minuten voor tijd stond er nog een stand van 1-3 in het voordeel van VVO op het bord.
Met 8 punten uit 10 duels staat VVO op een tiende plaats en heeft drie ploegen onder zich: HC ’03 (7 uit 10), Ruurlo (7 uit 10) en Montferland (6 uit 9).

Felicitaties voor Berni van Vloten, die VVO bij SC Rheden op een 3-1 voorsprong zette. (Foto: Nico Kooij)

Een zege op concurrent HC ’03 zou de Velpse ploeg in de strijd tegen degradatie wat lucht verschaffen. De bezoekers uit Drempt verloren vier van de vijf uitwedstrijd. Alleen bij DVV in Duiven nam HC ’03 de punten mee door een 2-1 zege.
HC ’03 incasseerde in 10 duels al 32 treffers en heeft daarmee de meest gepasseerde defensie. De aanval van VVO is echter niet al te trefzeker, want met 13 gescoorde goals laat de Velpse ploeg alleen Montferland (11) en Ruurlo (8) achter zich. op basis van het thuisvoordeel is VVO licht favoriet.
Prognose: 2-1.Derde klasse D (West I)
FC Jeugd – SML (14.30 uur)

FC Jeugd is in 3D met 24 punten uit 11 duels de verrassende koploper. De ploeg van de Arnhemse trainer Mohammed Mouhouti is al 10 wedstrijden ongeslagen. Alleen de openingswedstrijd, bij VDZ, ging met 1-0 verloren.

VDZ (22 uit 11), APWC en SML (beide 18 uit 10) doen echter nog volop mee in de strijd om de titel. SML kan de competitie zondagmiddag volledig openbreken door in Ede te winnen. In dat geval komt de ploeg van trainer David Roig Garcias qua verliespunten op gelijke hoogte met FC Jeugd.
FC Jeugd won echter vier van de vijf thuiswedstrijden en stond alleen HDS een gelijkspel (2-2) toe. Met een punt in Ede blijft het wisselvallig presterende SML meedoen in de bovenste regionen, maar stijgt de Arnhemse ploeg weer een keer boven zichzelf uit, dan is een verrassing niet uitgesloten.
Prognose: 1-2.

Klik hier voor het voetbalprogramma.