Zorgt De Paasberg voor een stunt?

15 mei 2014 | Van onze AS-redactie

Voor de Paasberg kan het seizoen al niet meer stuk. De ploeg van het trainersduo Badr Azoum/Michel van der Steen promoveerde zondag naar de vierde klasse. Donderdagavond wacht een nieuwe klus. Dan is Spero de opponent in de kwartfinale van de Arnhem Cup.

Hertog Hendrik (van 1909) en GOVA (van 1956) fuseerden in 1994. Twintig jaar later schreef fusieclub De Paasberg historie. Door een 6-2 zege op SC Oranje promoveerde de Arnhemse club voor het eerst in haar bestaan naar de vierde klasse van het zondagvoetbal.
De strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse G is nog niet beslist. De Paasberg eindigde gelijk met DVE Trajanus en beide ploegen spelen zondag een beslissingswedstrijd. Dat duel wordt gespeeld in Elst op sportpark De Pas, de thuishaven van Spero.
Uitgerekend Spero is donderdagavond de tegenstander van De Paasberg in de tweede kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. Spero is de grote favoriet, want de Betuwse ploeg pakte dit seizoen de titel in de vierde klasse F. Alleen Arnhemse Boys kon nog een beetje in het spoor blijven van de kampioen.
Het duel tussen De Paasberg en Spero wordt donderdagavond gespeeld op het terrein van Eendracht. De aanvangstijd is 20.00 uur.
Dinsdag plaatste De Bataven zich als eerste ploeg voor de halve finale. De hoofdklasser uit Gendt won met 1-0 van Eldenia.

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales

Donderdag 15 mei, 20.00 uur: De Paasberg – Spero (2)
Dinsdag 20 mei, 20.00 uur: Bemmel – AVW ’66 (3)
Dinsdag 27 mei, 20.00 uur: Babberich – RKHVV (4)

Halve finales
Dinsdag 3 juni, 20.00 uur: winnaar (2) – winnaar (3)
Donderdag 5 juni, 20.00 uur: De Bataven – winnaar (4)

Finale
Zaterdag 14 juni, 19.30 uur