Zinderend slot voor AVW ’66 en ESA

3 mei 2014 | Van onze AS-redactie

Voorkomt AVW ’66 directe degradatie naar de tweede klasse? Haalt ESA de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse? Voor beide ploegen staan er in het zaterdagvoetbal cruciale wedstrijden op het programma.

AVW ’66, Sparta Enschede en Blauw Geel ’55 maken in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal uit wie met Owios degradeert. De drie ploegen hebben 21 punten 24 wedstrijden.
Uitgerekend het duel AVW ’66 – Sparta Enschede staat zaterdag op het programma. Trainer Stef van Meerveld, samen met Wim Pol verantwoordelijk voor de Westervoortse hoofdmacht, heeft vertrouwen in een goede afloop voor AVW ’66. “We zijn de laatste drie wedstrijden ongeslagen gebleven. Dat geeft een goed gevoel”, zegt Van Meerveld, die de kracht van Sparta Enschede niet onderschat. “Een fysiek sterke ploeg, die snel kiest voor de lange bal op de grote spitsen. Daar kunnen ze toch ineens een wedstrijd mee beslissen.”
Bij winst zet AVW ’66 een flinke stap om directe degradatie te voorkomen. Een andere concurrent, Blauw Geel ’55, speelt namelijk thuis tegen DFS, dat aan een punt genoeg heeft voor het kampioenschap. Van Meerveld: “Ik ga er vanuit dat Blauw Geel ’55 verliest. Die ploeg toont de laatste weken ook duidelijk de minste vorm. Maar volgende week kan het er ineens weer heel anders uitzien, want Blauw Geel gaat dan op bezoek bij Owios. Dat wordt een zege voor Blauw Geel.”
Voor AVW ’66 is het halen van de nacompetitie nog het maximaal haalbare. Toch had er voor de Westervoortse ploeg dit seizoen meer in gezeten. “Kijkend naar alle wedstrijden zijn we zelden weggespeeld”, meent Van Meerveld. “Maar in veel wedstrijden hebben we een voorsprong niet over de streep kunnen trekken. Het had dus misschien wat beter gekund, maar vergeet niet dat we aan het begin van het seizoen weer een aantal spelers zijn kwijtgeraakt. We hebben een hele jonge ploeg. Daarom hebben we de laatste vijftien minuten vaak op het tandvlees gelopen en gaven we nog een voorsprong. Ik denk dat we dit seizoen maximaal hebben gepresteerd.”
Van Meerveld hoopt AVW ’66 via de nacompetitie te behouden voor de eerste klasse. “Dat zou dan een mooi afscheid zijn”, zegt de naar FC Zutphen (tweede elftal) vertrekkende trainer. “Ik heb bij AVW ’66 een jaar het tweede gedaan en daarna met Wim Pol het eerste. Een mooie tijd.”

ESA heeft in de tweede klasse G de beste papieren in de strijd om de tweede periodetitel. Met 16 punten uit 7 duels heeft de ploeg van trainer Dennis van Beukering een punt achterstand op koploper ASV Dronten, maar die ploeg is al in het bezit van de tweede periodetitel.
De achtervolgers Lelystad ’67 en BAS hebben 2 punten achterstand op ESA. De Arnhemse ploeg is bij winst in de thuiswedstrijd tegen Hierden en puntenverlies van de concurrenten BAS (thuis tegen SKV) en Lelystad ’67 (uit tegen het al gedegradeerde VVOP) al spekkoper en verzekerd van een plek in de nacompetitie.
Bij winst van ESA en zijn twee achtervolgers valt de beslissing op 10 mei, de laatste speeldag. ESA gaat dan op bezoek bij Veensche Boys. Lelystad ’67 is gastheer van KHC en BAS speelt uit tegen ASV Dronten. ASV Dronten (koploper met 47 punten uit 24 duels) en KHC (45 uit 24) strijden om de algehele titel in de tweede klasse G.

Klik hier voor het voetbalprogramma