Zieke Theo Jansen nog vraagteken

28 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Theo Janssen ontbrak vrijdagochtend op Papendal op de training van Vitesse. De middenvelder voelde zich niet zo lekker, maar is volgens trainer Fred Rutten zaterdag waarschijnlijk wel inzetbaar voor het duel met FC Utrecht.

Vitesse is na zes wedstrijden nog ongeslagen en hoopt dat zaterdagavond na afloop van de uitwedstrijd bij FC Utrecht nog te zijn. Ook FC Utrecht kan bogen op een goede reeks, want de ploeg van trainer Jan Wouters verloor in de competitie alleen de openingswedstrijd van het seizoen, thuis tegen Feyenoord. Daarna werd onder meer PSV in eigen huis verslagen. Woensdagavond kreeg FC Utrecht wel een tikkie, toen het thuis voor de KNVB-beker met 3-0 verloor van Ajax.
“Maar in Utrecht kan het spoken”, vertelde trainer Fred Rutten van Vitesse voor de camera van VitesseTV. “Defensief heeft FC Utrecht het aardig onder controle en er zit snelheid en fysiek in die ploeg. Dat typeert FC Urecht ook een beetje en op die manier proberen ze het publiek er achter te krijgen.”
Bij Vitesse is Jan-Arie van der Heijden na een schorsing weer inzetbaar, ook Dan Mori maakt weer deel uit van de selectie. “We hebben een voltallige groep, op de lang geblesseerde Frank van der Struijk en de geschorste Chanturia na”, zei Rutten. “Ik kan dus keuzes maken en dat is voor mij als coach prettig.”
FC Utrecht – Vitesse begint zaterdagavond om 19.45 uur.

Programma eredivisie
Zaterdag

18.45 uur: Heerenveen – NAC Breda
19.45 uur: Feyenoord – NEC
19.45 uur: FC Utrecht – Vitesse
19.45 uur: Heracles Almelo – ADO Den Haag
20.45 uur: Ajax – FC Twente
Zondag
12.30 uur: AZ – RKC Waalwijk
14.30 uur: Willem II – PEC Zwolle
14.30 uur: FC Groningen Roda JC Kerkrade
16.30 VVV Venlo PSV info