Zet DFS Arnhem sterke start voort?

17 september 2022 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arhem zijn het seizoen in de eredivisie sterk begonnen. In Den Haag won de ploeg van trainer Pascal Lucassen vorige week zaterdag met ruime cijfers van WHC/Hercules: 20-31 (9-17). Vanavond (zaterdag 17 september) is DFS in sporthal Rijkerswoerd gastheer van BEVO/HC 2. De aanvang is 19.00 uur.

DFS Arnhem kende een uitstekende voorbereiding. Dat gaf vertrouwen, maar geen garanties voor een goede start van de competitie. De Arnhemse formatie stelde in de eerste competitiewedstrijd echter niet teleur. Vanaf de eerste minuut waren de bezoekers de bovenliggende partij.
Vooral defensief had DFS de zaakjes voor elkaar. “Die dekking stond als een huis en dat betekend dat je ook de ‘break’ kunt lopen”, zei Lucassen. “Ik hoop dat we dit voort kunnen zetten.”

De selectie van DFS onderging afgelopen zomer enkele wijzigingen. Max Voermans vertrok naar Tachos in Waalwijk, zijn broer Pim stopte. Gijs Hoeve zette in verband met blessureperikelen ook een punt achter zijn handbalcarrière. Daar stond de komst van Jorim Steenstra (22, HV Duiven), Niels Overdijkink (23, HV Duiven) en Mart Vinke (20, Handbal Twente) tegenover.

In tegenstelling tot vorig seizoen beschikt Lucassen nu over drie keepers. Sander Breedveld (20) keerde terug na een avontuur bij Handbal Houten en ook Peter Kwant maakt na een werkstage in het buitenland weer deel uit van de selectie. Het tweetal gaat de concurrentie aan met Robin Hazewinkel, vorig seizoen de vaste doelman.

Zaterdagavond komt BEVO/HC 2 op bezoek in sporthal Rijkerswoerd. Ook de ploeg uit Panningen pakte in de eerste wedstrijd twee punten door een 29-26 zege op PSV Handbal.

Eerste speelronde, zaterdag 10 september
WHC/Hercules – DFS Arnhem 20-31 (9-17). Doelpunten DFS: Sofiane Rhouma 7, Thijs Geurds 7, Jorim Steenstra 6, Nick Oosterik 5, Peter Schoenaker 4, David Petit 1, Kik Ratelband 1. 

* Foto rechtsboven: Kik Ratelband, vorig seizoen in actie tegen Hellas. (Foto: John Voermans)

ZAALHANDBAL
EREDIVISIE (MANNEN)

Eerste speelronde
Zaterdag 10 september
Handbal Houten – Dynamico 41-28
Vrone – BFC 26-37
Havas – Quintus 26-32
EHC – Hellas 19-30
WHC/Hercules – DFS Arnhem 20-31
E&O/Hurry Up – Volendam 2 29-23
Feyenoord Handbal – Aalsmeer 2 30-26
Zondag 11 september
Bevo/HC 2 – PSV Handbal 29-26

Programma
Tweede speelronde
Zaterdag 17 september

DFS Arnhem – BEVO/HC 2 (19.00 uur, sporthal Rijkerswoerd)
BFC – Hellas
PSV Handbal – Handbal Houten|
Dynamico – Feyenoord Handbal
EHC – WHC/Hercules
Quintus – E&O/Hurry Up
Aalsmeer 2 – Havas
Volendam 2 – Vrone