Zege Vitesse in Airborne-duel

20 september 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Guram Kashia heeft een klik met de veteranen van de Slag om Arnhem. Dat juist de aanvoerder van Vitesse zondag in Gelredome in de met 3-0 gewonnen Airborne-wedstrijd tegen De Graafschap de score opende, kon bijna geen toeval zijn.

De vroege treffer (6e minnut) van Kashia, die na een corner van Lewis Baker het kopduel won van Robin Pröpper, maakte meteen de krachtsverhoudingen tussen Vitesse en de Graafschap duidelijk. De 2-0 liet voor het oog van de veteranen, die vochten in de Slag om Arnhem, niet lang op zich wachten. In de 21e minuut hield spits Dominic Solanke na een steekpass van Kevin Diks het overzicht. De huurling van Chelsea legde de bal terug op Valeri Qazaishvili en dat betekende de tweede Arnhemse treffer.
De 15.139 toeschouwers in Gelredome gingen er eens goed voor zitten, maar veel viel er niet meer te genieten. Vitesse bood De Graafschap nog wel een paar kansjes, maar de ploeg uit Doetinchem komt zichtbaar kwaliteit te kort om op erediviseniveau te kunnen acteren.
De Doetinchemse ploeg mocht zelfs blij zijn dat het voor de pauze al niet met tien man kwam te staan. Aanvaller Nathan Kabasele sloeg verdediger Kevin Diks van Vitesse in het gezicht, maar zowel arbiter Van den Kerkhof als de ‘vierde man’ langs de lijn hadden het voorval niet waargenomen. De camera’s registreerden de uithaal van Kabasele echter feilloos, dus op basis van de beelden kan Kabasele ongetwijfeld een schorsing tegemoet zien.
Na de hervatting speelde Vitesse in een veel te laag tempo. De Arnhemse fans mesten het daarom doen met nog maar een treffer waar een monsterscore mogelijk was geweest. Milot Rashica profiteerde in de 73e minuut van miscommunicatie in de Achterhoekse defensie en bepaalde de eindstand op 3-0.
Na afloop overhandigde Kashia zijn wedstrijdshirt aan Little Joe, de voorzitter van de Arnhem 1944 Veterans Club.
Voor Vitesse was het de derde thuiszege van het seizoen. De ploeg van trainer Peter Bosz klom daardoor naar de zevende plaats en heeft 10 punten uit 6 duels.

* Foto homepage: aanvoerder Robin Pröpper van De Graafschap brengt zijn collega-aanvoerder Guram Kashia ten val
* Ook Onderstaande foto ‘s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


Voorafgaand aan het duel met De Graafschap nam Davy Pröpper afscheid van het Arnhemse publiek. Pröpper maakte deze zomer de overstap van Vitesse naar PSV.


Aanvoerder Guram Kashia (half zichtbaar) brengt na zijn treffer een saluut aan de aanwezige veteranen.


Guram Kashia wijst Nathan Kabasele terecht nadat de aanvaller van de Graafschap een tik heeft uitgedeeld van verdediger Kevin Diks van Vitesse.


Lewis Baker van Vitesse poogt met een sliding Alexander Bannink van de bal te zetten.