Wordt het nacompetitie voor SC Oranje of zit er een stuntje in tegen AVW ’66?

22 april 2017 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde voor de meeste ploegen in de eerste klassen en lager de 23e speeldag op het programma. In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal knokt SC Oranje voor één van zijn laatste kansen de nacompetitie te ontlopen. Maar uitgerekend titelfavoriet AVW ’66 komt zaterdag op bezoek. Is SC Oranje in staat te stunten tegen de koploper? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
SC Oranje – AVW ’66 (14.30 uur)
Een duel met grote belangen voor beide ploegen. Koploper AVW ’66 neemt bij een zege een voorsprong van 4 punten op ESA, dat niet in actie komt. AVW ’66 speelt daarna nog twee duels: op 6 mei uit tegen Advendo ’57, op 13 mei thuis tegen nummer laatst Uni VV.
SC Oranje heeft nog drie duels om de nacompetitie tegen degradatie uit de derde klasse te ontlopen. Verliest SC Oranje van AVW ’66 en pakken De Treffers (uit tegen SDS ’55) en Redichem (uit tegen SKV) drie punten, dan is de nacompetitie voor de ploeg van trainer Carel van der Velden (foto boven) al een feit. De laatste twee duels, uit tegen Redichem (29 april) en uit tegen De Treffers( 13 mei) doen er dan al niet meer toe.
SC Oranje zal de huid tegen AVW ’66 ongetwijfeld duur verkopen, maar op voorhand lijkt de ploeg die dit seizoen pas drie keer won in 19 wedstrijden zo goed als kansloos tegen de formatie van trainer Wouter van der Ent. (foto rechts) .
prognose: 1-3.

Vierde klasse A
VCA – AZ 2000 (14.00 uur)
AZ 2000 is hard op weg naar het kampioenschap, maar VCA kan nog wel een lastige kluif worden. Die ploeg behaalde dit seizoen 27 punten en pakte er maar liefst 20 in eigen huis. AZ 2000 krijgt dus ongetwijfeld een moeilijke middag, maar de mannen van trainer Patrick Baltus zullen zich op de kracht van VCA niet verkijken. Van kampioensstress zal bij de Arnhemmers ook geen sprake zijn, want de marge met achtervolger DVV bedraagt 7 punten. De Duivense ploeg moet nog wel het gestaakte duel bij Nijmegen uitspelen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de 2-0 achterstand nog wordt goedgemaakt,
AZ 2000 zal als koploper ook niet bezig zijn met DVV. De Arnhemmers kijken alleen naar zichzelf en zullen, mits geconcentreerd, ook in St. Agatha de punten pakken.
Prognose: 1-3.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
SC Rheden – Concordia Wehl (14.00 uur)
SC Rheden heeft de laatste plaats door de 3-1 zege van vorige week bij AZC overgedaan aan Rood Wit. De ploeg van trainer Peter Jansen is ook voorbij OBW en heeft ineens weer uitzicht op directe handhaving. WAVV en SDOUC (beide 20 uit 20) hebben met nog vier duels voor de boeg nog maar 3 punten voorsprong op SC Rheden, dat nog een plaats moet stijgen om ook de nacompetitie te ontlopen.
Concordia Wehl, de nummer twee met 37 uit 20, is een zware tegenstander, maar ook tegen de ongenaakbare koploper RKZVC kon SC Rheden twee weken geleden ondanks de 0-2 nederlaag uitstekend meekomen. Een stuntje tegen Concordia behoort voor SC Rheden, dat Uger Cakir wegens een schorsing moet missen, zeker tot de mogelijkheden.
Prognose: 2-1.

Derde klasse C
Dinxperlo – VDZ (14.30 uur)
VDZ is bezig aan een wisselvallig en wat tegenvallend seizoen, maar desondanks heeft de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi nog steeds kans op het behalen van de derde periodetitel. Daarin speelt Bon Boys (15 uit 5) geen rol. De achterstand op DVC ’26, DCS en FC Trias (alle 12 uit 5) bedraagt met nog vier speelrondes voor de boeg echter slechts 2 punten. Voor deelname aan de nacompetitie via een hoge eindklassering komt VDZ (34 uit 22) niet meer in aanmerking. Daarvoor zijn DCS (44 uit 22) en DVC ‘26 (42 uit 22) al te ver weggelopen. Eén van deze twee ploegen neemt een periodetitel over van de aanstaande kampioen Bon Boys (54 uit 22).
De uitwedstrijd bij Dinxperlo, dat met 21 uit 21 op de twaalfde en derde plaats van onderen staat, is voor VDZ daarom van groot belang. Alleen winst telt, bij elk ander resultaat kan het seizoen als verloren worden beschouwd. VDZ beschikt echter over voldoende kwaliteit om het ‘varkentje’ Dinxperlo te wassen.
Prognose: 1-3.

Derde klasse D
Hatert – SML (14.00 uur)
SML kon afgelopen maandag eindelijk weer eens juichen. Na de zege op 5 maart tegen Groesbeekse Boys (3-0) had SML niet meer gewonnen. Maar na een zeer matige reeks (1 punt uit 5 duels) scoorde SML er bij Blauw Wit ineens weer lustig op los: 1-6.
De titelkansen leken verkeken, maar door het verlies van koploper Union (45 uit 20) tegen Trekvogels (0-2) is er voor de ploeg van trainer Roberto Straal (foto rechts)weer een sprankje hoop. SML heeft 44 punten, maar speelde wel een wedstrijd meer.
Puntenverlies kan SML zich niet meer permitteren. Met ook het duel Dio ’30 – Union op het programma zal SML er alles aan doen de uitwedstrijd bij degradatiekandidaat Hatert te winnen.
Prognose: 1-3.

Klik hier voor het voetbalprogramma.