Wint Jasper Bugter in eigen dorp?

18 juni 2016 | Van onze AS-redactie

Met een vierde plek in de eindsprint van de Ronde van Elden miste Jasper Bugter in de editie van vorig jaar op een haar na een podiumplek. Zaterdagavond hoopt de plaatselijke favoriet zijn prestatie van 2015 te verbeteren. “Een zege zou het mooist zijn”, aldus Bugter.

Jasper Bugter blaast echter allerminst hoog van de toren. Want de Ronde van Elden telt ook vanavond weer een sterk deelnemersveld. De favorieten? “Rens te Stroet en Gary Hekman. En een Australische jongen die meerijdt, maar nog niet op de deelnemerslijst staat”, zegt Bugter.
Te Stroet won afgelopen zondag in Gilze de wielerwedstrijd Midden-Brabant Poort Omloop. De renner uit Keijenborg was in de sprint net iets te snel voor Luuc Bugter, de oudere broer van Jasper.
Bugter,WPGA“In Elden rijdt Luuc helaas niet mee”, vertelt Jasper Bugter. “Hij doet nu mee aan de Ster ZLM, een vijfdaagse profwedstrijd.”
Bugter verwacht ook zware tegenstand van Gary Hekman. Hekman is vooral bekend van het marathonschaatsen. De Kampenaar won in 2015 het Open Nederlands kampioenschap op de Weissensee in Oostenrijk.
Bugter, die rijdt voor WPGA-cycling uit Amsterdam, heeft zaterdagavond nog een tegenstander en dat is hij zelf. “Ik heb al een mooi buitenlands programma gereden in Frankrijk, Duitsland, België en Zweden. Maar echt goede resultaten heb ik nog niet gehaald. Ik heb last van een afknellende zenuw. De pijn wordt wel langzaam minder door op de fiets in een wat andere houding te zitten. Ik hoop dat ik in de Ronde van Elden bijna pijnvrij blijf.”
Want wat is er mooier dan winnen in je eigen dorp?

De Ronde van Elden is een onderdeel van de ‘Eldense Draai’, het dorpsfeest dat op zaterdag 18 en zondag 19 juni wordt gehouden. Na de wielerronde is op het dorpsplein een groot feest.

* Foto boven: De start van de Ronde van Elden in één van de eerdere edities.
* Foto rechts: Jasper Bugter, geconcentreerd rijdend.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 18 juni 2016
18:00 uur – Sportklasse, 50 km
19:15 uur – Elite/Beloften, 80 km
Zondag 19 juni 2016
11:00 uur – Funklasse/Basisleden Heren
11:01 uur – Funklasse/Basisleden Vrouwen
11:45 uur – Jeugd Cat. 6, 25 km
11:45 uur – Jeugd Cat. 7, 30 km
12:30 uur – intermezzo skeeleren
14:30 uur – Masters 50+, 40 km
15:30 uur – Amateurs/Sportklasse/Junioren, 60 km