Winstpunt Swift in thriller

17 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Een winstpunt of een verliespunt. Dat was even de vraag in het Swift-kamp, zaterdag na afloop van het eredivisieduel tegen Hurry-Up. Het werd 31-31 na een bloedstollende slotfase. Conclusie: een winstpunt. Want de Arnhemse handballers speelden de eerste helft zwak. Maar ze maakten na rust op basis van een tomeloze inzet een achterstand van zes punten goed.

 Swift en Hurry-Up hielden elkaar de eerste 15 minuten in evenwicht. Doelpunten werden in sporthal Elderveld om en om gescoord en dat bracht een tussenstand van 8-9 op de borden. Vanaf die fase kende Swift een erg matige fase. Knullig balverlies in de aanval en slechte en zwakke afrondingen zorgden ervoor dat Hurry-Up via een aantal makkelijke break-outs een gat kon slaan van 5 punten. De ruststand werd dan ook 13-18. Na rust bleek het nog erger te worden en kon Hurry-Up zelfs uitlopen naar 14-20. Op dat moment werd ook nog eens Jed Fatallah met een rode kaart van het veld gestuurd nadat hij een speler van Hurry-Up in de break-out onreglementair had afgestopt.
Vanaf dat moment stroopten de Swift-spelers de mouwen op en gingen onder aanvoering van Rik van Boxel en Sahbi Jamai volop de strijd aan. Dario Polman, Jeff de Quay, Jop Sinkeldam en Jordy Brunekreef konden aanhaken en zo had Swift op dat moment de beste opstelling in het veld staan. Vanaf de 10e minuut in de tweede helft werd de inhaalrace ingezet. Doelpunt na doelpunt kwam Swift dichterbij. Het geloof kwam terug het publiek ging er achter staan. Swift kwam in de 23e minuut op gelijke hoogte bij 27-27.
De laatste minuten deden bij menigeen de hartslag op hol slaan. De doelpunten vielen om en om. Swift had het laatste woord en scoorde anderhalve minuut voor tijd de luidbejubelde gelijkmaker: 31-31. Hurry-Up was niet tevreden met het punt omdat een voorsprong van zes punten niet genoeg bleek. Swift-trainer Johann Peters: “We kunnen  achteraf tevreden zijn met een punt. De ploeg speelde immers in de eerste helft erg zwak, maar kwam in de tweede helft ijzersterk terug in de wedstrijd.”
Topscorer van de wedstrijd werd Sahbi Jamai met 9 doelpunten.
Volgende week zaterdag speelt Swift in Rotterdam tegen Ha R&O.