Wijzigingen in selectie AES

10 januari 2017 | Van onze AS-redactie

Kaye Bruins van AES Arnhem is de komende tijd niet inzetbaar. De handbalkeepster heeft om privéredenen een ‘break’ genomen. Jeanet Markvoort, die eerder uitkwam voor Holten en Kwiek, en keepsters uit de junioren, zullen de komende weken afwisselend een duo vormen met eerste keepster Joyce van Veen.

Markvoort maakte afgelopen zaterdag al haar officiële debuut voor tweede divisionist AES Arnhem in de met 29-23 gewonnen uitwedstrijd tegen MHV ’81.  “Jeanet trainde al geruime tijd één keer per week met ons mee en heeft ons afgelopen zaterdag al geholpen, maar zij is niet altijd beschikbaar”, vertelde trainer Björn Willunat van AES Arnhem. “Daarom komen ook de keepsters van de junioren van AES in beeld om de komende tijd hun debuut te maken in de tweede divisie.”
Het tijdelijke vertrek van Bruins en de komst van Markvoort is niet de enige wijziging in de selectie van AES Arnhem. Susette Lauwen maakte afgelopen zaterdag ook haar rentree in het shirt van AES. De 24-jarige handbalster verhuisde na het afronden van haar studie terug naar Etten-Leur en sloot zich aan bij United Breda. Willunat: “Maar Susette heeft per 1 december een baan gevonden in de regio Arnhem en is hier weer komen wonen. Sinds 1 januari is ze weer speelgerechtigd en zij zal de tweede competitiehelft aansluiten bij het eerste team.”

Daphne Verkroost, die tussentijds aansloot bij de selectie in verband met meerdere blessures, zal haar wedstrijden weer in het tweede team gaan spelen. “Het is super dat ze ons geholpen heeft en nog steeds standby staat als het nodig mocht zijn”, zei Willunat. “Maar we willen voorkomen dat ze zich ‘vastspeelt’ in het eerste team en daardoor niet meer speelgerechtigd is voor AES 2. Dat team staat op een knappe tweede plaats in de hoofdklasse en Daphne kan voor die ploeg in de tweede helft van het seizoen erg waardevol zijn.”
In de hoofdklasse B heeft het tweede team van AES Arnhem na de 30-28 zege van afgelopen zondag bij het Zevenaarse OBW 19 punten uit 12 wedstrijden. Koploper Havas heeft 20 uit 12. Komende zaterdag (14 december) staat in sporthal Rijkerswoerd de topper AES Arnhem 2 – Havas op het programma. Voorafgaand, om 19.00 uur, ontvangt de hoofdmacht van AES in de tweede divisie B ook al een koploper, Westsite uit Amsterdam.