Westervoort weer aan de leiding

17 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Westervoort heeft de koppositie in de vierde klasse D weer overgenomen van RKPSC. De ploeg van trainer Pim Scholten won zelf met 3-1 bij Rijnland en zag de Pannerdense lijstaanvoerder met 2-1 verliezen bij Loil.

Westervoort nam in Lobith door een treffer van Jelle Apeldoorn de leiding, maar moest nog voor de pauze de gelijkmaker toestaan: 1-1. Na de hervatting leek het duel geen winnaar op te leveren, maar in de laatste tien minuten sloegen de gasten alsnog toe. Jordy Hengelman zorgde voor 1-2, waarna Julian Hensen met een schot vanaf de middenlijn de wedstrijd besliste: 1-3.
Door het verlies van RKPSC gaat Westervoort weer aan kop met 41punten uit 41 wedstrjden. RKPSC volt met 39 uit 21. Angelo Vooruit en Loil delen de derde plek met 36 uit 22. Sprinkhanen en MvR speelden donderdagavond tegen elkaar gelijk (1-1) en hebben beide 35 uit 21.
Rijnland is door het verlies tegen Westervoort gedegradeerd naar de vijfde klasse.

In de derde klasse D stuntte het al afgeschreven Driel voor de derde keer op rij. Na overwinningen op Jonge Kracht (4-1) en Spero (3-2) moest nu Beuningse Boys eraan gelover (3-2). Driel, de nummer laatst op de ranglijst, achterhaalde Millingen. Beide ploegen hebben 17 punten uit 22 wedstrijden. Blauw Wit (18 uit 22) en Jonge Kracht (22 uit 22) staan daar net boven. Beuningse Boys heeft 24 uit 22.

In de vierde klasse F behaalde OVC ’85 een kostbare zege op RVW: 2-1. Door die winst houdt de Oosterbeekse ploeg uitzicht op de ‘veilige’ tiende plaats, die nu in handen is van OSC. De achterstand van OVC ’85 op de Betuwse formatie bedraagt met nog viet duels voor de boeg 4 punten. 

UITSLAGEN DONDERDAG 16 APRIL

DERDE KLASSE D
Driel – Beuningse Boys      2-1

VIERDE KLASSE D
Sprinkhanen – MvR            1-1
Rijnland – Westervoort       1-3
Loil – RKPSC                       2-1

VIERDE KLASSE F
OVC ’85 – RVW                   2-1              
Uchta – HAVO                     1-1

VIJFDE KLASSE F
CHRC – Valburg                  1-2   

Klik hier voor het voetbalprogramma van zaterdag 18 en zondag 19 april.