Wens gaat in vervulling: Oost-Arnhem treft DVO komend seizoen in Korfbal League

25 april 2021 | Van onze AS-redactie

Het Bennekomse DVO is komend seizoen één van de tegenstanders van Oost-Arnhem in de Korfbal League. Daarmee gaat een wens van de Arnhemse korfballers in vervulling. In poule B treft de ploeg van de nieuwe trainer Henco Pullen verder landkampioen PKC (Papendrecht), TOP (Sassenheim), DOS ’46 (Nijeveen) en Groen Geel (Wormer). Poule A bestaat uit Fortuna,  KZ, Blauw Wit, LDODK, Dalto en KCC.

Het korfbalverbond (KNKV) heeft voor het seizoen 2021 – 2022 in overleg met de clubs uit de Korfbal League dus opnieuw gekozen voor twee poules van zes clubs. Een hele competitie van twaalf ploegen en 22 speelrondes, volgens een eerder plan, was in verband met beschikbare data niet haalbaar. Mede door de late start van de competitie wegens het EK in België, van 25 tot en met 30 oktober, en de al geplande finale in Ahoy op 16 april 2022 zou dat leiden tot veel midweekse speeldagen. Een ruime meerderheid van de twaalf clubs was daar geen voorstander van.

Ten opzichte van het seizoen 2020 – 2021 is er wel wat veranderd. Na de eerste poulefase, waarin alle ploegen tien wedstrijden spelen, komen de beste drie teams van beide poules in een nieuwe poule C, de drie minst presterende teams in poule D. De resultaten uit de eerste poulefase (vier duels) worden meegenomen. Tegen de drie teams waartegen nog niet is gespeeld, staat dan nog een thuis- en een uitwedstrijd op het programma.

In poule C plaatsen de eerste vier zich voor de play-offs. In een ‘best-of-three’ speelt de nummer 1 tegen de nummer vier en de nummer twee tegen de nummer 3. De winnaars spelen op zaterdag 16 april in Ahoy in Rotterdam de finale.
Het bestuur van het KNKV heeft nog geen beslissing genomen over de opzet van de Korfbal League in het seizoen 2022/2023. Pas als dat besluit is genomen, wordt ook bekend hoe de degradatieregeling vanuit de Korfbal League eruit ziet. Daarover gaat het bondsbestuur spoedig in overleg met de verenigingen uit de Korfbal League en uit de hoofdklasse.

Trainer Henco Pullen (foto), nu nog trainer van Sparta Zwolle en komend seizoen van Oost-Arnhem, kan zich vinden in de nieuwe opzet. “Heel interessant en daar is ook goed over nagedacht. Aan de andere kant jammer dat we niet een hele competitie met twaalf ploegen kunnen spelen, maar ik snap deze keuze.”

Pullen kijkt ook uit na de streekderby ’s met DVO. “Ontmoetingen met clubs uit de regio leven altijd onder de supporters. Dat zijn mooie wedstrijden.”


* Foto boven: De spelers van Oost-Arnhem vieren een feestje na hun zege op Groen Geel, afgelopen seizoen in de Korfbal League. (Foto: Gertrude de Vries)