Wel kansen, geen goals Westervoort

18 januari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Westervoort heeft zondag tegen Sprinkanen niet meer kunnen scoren. In het restant van zes minuten in het eerder gestaakte duel in 4D van het zondagvoetbal bleef de stand zoals die was: 0-1 voor Sprinkhanen.

Westervoort kreeg op het eigen sportpark Naederhuijse nog wel enkele kansen, maar die bleven onbenut. De ploeg van trainer Pim Scholten blijft niettemin koploper in de vierde klasse D. Westervoort heeft 28 punten uit 13 duels. GWVV is de directe achtervolger met 27 uit 13. Sprinkhanen verkleinde door de zege de achterstand op Westervoort en deelt de derde plaats met Loil. Beide ploegen hebben 23 uit 13. 

Westervoort – Sprinkhanen werd eerder op 23 november gestaakt. In dat duel scoorde Sprinkhanen drie minuten voor tijd een doelpunt. Arbiter Frazer keurde die treffer goed, maar na protesten van de spelers van de thuisclub, raadpleegde de scheidsrechter uit Dinxperlo de grensrechter van Westervoort die nog met de vlag omhoog stond.
Na overleg met de lijnrechter keurde Frazer het doelpunt af en dat leidde weer tot hevige protesten van spelers van Sprinkhanen. De arbiter staakte daarna het duel. Frazer stapte van het veld, maar wilde de wedstrijd later toch weer hervatten. Dat laatste wilde Westervoort niet, zodat de wedstrijd na 87 minuten een definitief einde had gekregen.
Op het wedstrijdformulier vulde Frazer in dat het duel was gestaakt bij een 0-1 stand.
Westervoort werd in eerste instantie door de tuchtcommissie van de KNVB bestraft met een punt in mindering en het uitspelen van de wedstrijd op het terrein van Sprinkhanen. Bovendien kreeg de club een geldboete. In beroep werden al die straffen teruggedraaid. Niettemin bleef de 0-1 tussenstand gehandhaafd.

Op de inhaaldag van het zondagvoetbal ging alleen het restant van de wedstrijd Westervoort – Sprinkhanen door. De duels Beuningse Boys – Hatert (3D), HC ’03 – Angerloo Vooruit (4D), OVC ’85 – DVOL, HAVO – Veluwezoom (beide 4F) en SVHA – SC Oranje en Elistha – Valburg (beide 5F) werden alle afgelast.