Weer verlies voor Oost-Arnhem

9 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben zaterdag in Vriezenveen zijn tweede nederlaag in de hoofdklase A geleden. De formatie van trainer Erwin Ligt ging na een 7-6 achterstand bij rust met 17-14 onderuit.

Oost- Arnhem na het zien van beelden van Amicitia het gevoel dat er in Vriezenveen wel wat te halen viel. De gasten startten echter slordig. Veel plaatsfouten, miscommunicaties en het maken van verkeerde keuzes leidden tot een 6-2 voorsprong voor de thuisploeg. Door meer rust te nemen in de aanval kwam Oost-Arnhem daarna beter in het spel en kwam zo terug tot 7-6.
Na rust was het voor Oost-Arnhem in de eerste aanval meteen raak. In de ogen van Oost-Arnhem nam de arbiter vervolgens een aantal vreemde beslissingen en hielp Amicitia daarmee weer in het spel.  De thuisploeg liep uit naar 14-9.
Ondanks deze achterstand en de hitte bleef Oost-Arnhem knokken en kwam weer knap terug tot 14-12. De gasten waren vervolgens niet meer in staat om het verschil van 2 doelpunten goed te maken. De inhaalrace had te veel kracht gekost:. Eindstand: 17-14.
Komende zaterdag speelt Oost-Arnhem thuis tegen het ook nog puntloze LDODK.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Emiel Broenink 2 (59. Mathijs Baerends 1, Michael Kort 1, Dian Ligt 2, Pia Donkers 3.
Eerste verdediging: Thijs Broenink 1, Martijn Raadschilders 2, Esra Ruysink 2, Minke de Jager.

Uitslagen Hoofdklasse A
DVO – LDODK                            17-13
Amicitia – Oost-Arnhem            17-14
SCO – Groen Geel
KV Wageningen – Mid Fryslân