Weer verlies ESA in uitwedstrijd

15 december 2012 | Van onze AS-redactie

ESA is in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal tegen zijn vierde nederlaag van het seizoen opgelopen. In een inhaalwedstrijd bij ’t Harde ging de ploeg van trainer Marcel Omvlee (foto) na een 0-0 ruststand met 3-1 onderuit.

 Het verschil tussen uit en thuis is bij ESA een verschil tussen dag en nacht. Op eigen veld won de Arnhemse ploeg alle zes tot nu toe gespeelde wedstrijden. In uitwedstrijden kwam ESA in zes duels nog geen enkele keer tot winst. Alleen bij Owios (2-2) en Lelystad ’67 (0-0) pakte ESA een punt. De overige vier wedstrijden gingen verloren.
“Bij winst waren we op 7 punten van koploper DFS gekomen, na de nederlaag haken we definitief af voor de strijd om de eerste plaats”, vertelde een ontgoochelde trainer Marcel Omvlee van ESA. “We zullen na de winterstop nu flink ons best moeten doen om bij de eerste vier te komen en een plek in de nacompetitie veilig te stellen.”
De nederlaag van ESA was volgens Omvlee volkomen onnodig. “In de eerste helft hebben we vijf, zes grote kansen gehad, maar niet benut. Meteen na rust kwamen we met 1-0 achter en dat hebben we niet meer recht kunnen zetten”, zei Omvlee. “Misschien is dat wel een mentaal probleem, maar het kan ook met kwaliteit te maken hebben. Als wij op achterstand komen, hebben we een groot probleem om over die teleurstelling heen te komen.”
Kort na rust leidde een verkeerde kaats van Germaine Lenting de 1-0 voor ’t Harde in. Een Veluwse aanvaller ging alleen op ESA-doelman Tim Buurman af en maakte geen fout: 1-0.
In de 65e minuut werd het 2-0, tien minuten voor tijd 3-0. Vier minuten voor het eindsignaal maakte Davy Hendriks er nog 3-1 van.
“Bij 1-0 kreeg Ali Edan nog een goede kans op de gelijkmaker, maar hij wilde het te mooi doen”, sprak Omvlee, die dit seizoen niet eerder zo baalde van een nederlaag. “Want het is de zoveelste tegenstander die wij onze wil oplegen, maar uiteindelijk staan we met nul punten. Wij hebben op iedere positie een beter speler dan ’t Harde en dan moet je zo’n wedstrijd ook gewoon winnen.”
Met 19 punten uit 12 duels deelt ESA de vijfde plaats met Veensche Boys. ‘t Harde, dat pas voor de derde keer won in dit seizoen, staat derde van onderen en heeft 11 punten uit 12 wedstrijden.