Wedstrijden van MASV, VVO, Westervoort en DVOV afgelast

9 oktober 2020 | Van onze AS-redactie

De wedstrijd MASV – Tubantia in de eerste klasse E gaat zondagmiddag niet door. Ook Westervoort – Doesburg (zondag, 4D) is afgelast. Eerder was al bekend dat de wedstrijden VVO – Ruurlo (zondag, 3C) en DVOV – Eefde (zaterdag, 3A) uit het programma waren geschrapt.

“We werden vrijdagochtend verrast door de afgelasting van de wedstrijd tegen Tubantia. En dat natuurlijk tussen aanhalingstekens, want er worden steeds vaker wedstrijden geschrapt uit het programma”, zegt Jaimy Vahlkamp, bij MASV belast met technische zaken. “Wij weten verder van niets, dus het ligt bij Tubantia. Wij hebben donderdagavond nog gewoon getraind in de aanloop naar de wedstrijd van zondag.”

Er gaan steeds meer stemmen op om de amateurvoetbalcompetitie in verband met het coronavirus tijdelijk stil te leggen. SC Feyenoord, uitkomend in de hoofdklasse A met ook het Doorwerthse Duno, is daarvan een voorstander, zo laat de club in een twitterbericht weten.

TWITTER SC FEYENOORD
In de hoofdklasse A bijvoorbeeld is het beeld inmiddels dat er na vijf wedstrijden teams zijn die 5 x gespeeld hebben, maar ook teams die 3 keer hebben gespeeld. Gegeven de algemene verwachting is het hoogtepunt van de tweede Corona golf nog niet bereikt en dat betekent dat de scheefgroei in de competitie zal verergeren.

Sportclub Feyenoord vindt die scheefgroei een ongewenste (sportieve) ontwikkeling. Sommige clubs kunnen uiteindelijk te maken krijgen met een wekenlang inhaalprogramma en andere nadelige gevolgen. Deze scheefgroei is niet het enige negatieve resultaat van het oplopende aantal besmettingen; veel clubs hebben te maken met individuele quarantaines van spelers in hun elftallen, die weliswaar niet genoeg zijn voor afgelasting van wedstrijden maar wel verzwakte selecties tot gevolg hebben.


AFGELASTINGEN
ZATERDAGVOETBAL (10 OKTOBER)

Hoofdklasse A
DHSC – SC Feyenoord
Portugaal – Rijsoord

Derde klasse A
DVOV – Eefde

Vierde klasse C
Veluwse Boys – Ede/Victoria

ZONDAGVOETBAL (11 OKTOBER)
Eerste klasse E
MASV – Tubantia
Winterswijk – Stevo

Derde klasse C
VVO – Ruurlo

Derde klasse D
Trekvogels – Eldenia
Brakkenstein – Arnhemse Boys

Vierde klasse D
Loo – Groessen
Westervoort – Doesburg
Basteom – Veluwezoom
Sprinkhanen – GSBV ’38

Vijfde klasse C
Edesche Boys – RKPSC
Dierense Boys – Den Dam