VVO zet ex-bestuursleden in het zonnetje

5 januari 2017 | Van onze AS-redactie

Miriam Rogmans en Erwin Mekking zijn afgelopen tijdens de nieuwjaarsreceptie van VVO benoemd tot Lid van Verdienste van de Velpse voetbalvereniging. Beiden traden recent af als bestuurslid. Rogmans was zes jaar secretaris, Mekking was in diezelfde periode penningmeester en vice-voorzitter.

Bedankjes en cadeaus waren er ook voor het eveneens afgetreden bestuurslid Jelle Egging en de jubilarissen Bert Peterse sr. (50 jaar lid), Rob Oldenhave (40), Gerrit Plant (40) en Bert Peterse jr. (25). De jubilarissen Bert ter Wal (50) en Bernard Janssen (25) waren afwezig. Alle jubilarissen kregen uit handen van voorzitter Daan Appels een speciaal VVO-speldje, een fles wijn en een bos bloemen. Appels, zelf ook 25 jaar lid, werd toegesproken door medebestuurslid Marcha Berentsen.
De middag was ‘schokkend’ begonnen met een nederlaag van VVO 1 tegen een elftal van oud-VVO 1-spelers. Het werd 3-1 voor de ‘ouwe hap’ en niet eens onverdiend. De stemming zat er daarna tijdens de druk bezochte receptie goed in.

Tal van verenigingen houden pas komend weekeinde de nieuwjaarsreceptie. Zaterdag 7 januari wordt voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie bij sc Rheden gestreden om de oliebollencup. De wedstrijd wordt gespeeld tussen het ‘zondag 2 elftal’, dat in 2010 kampioen werd en een team van leiders en trainers. De wedstrijd staat onder leiding van Frits Huizinga. Aanvang wedstrijd 13.30 uur. Aansluitend is de nieuwjaarsreceptie met live muziek van Herman van Dooren.

De Arnhemse voetbalvereniging SML houdt zondag 8 januari de nieuwjaarsreceptie en heeft daarvoor een heel programma in elkaar gedraaid. Van 13.00 tot 16.00 gaan huidige en oud-SML-ers de wei in voor het Snert-toernooi met aansluitend de prijsuitreiking en het ‘snertbuffet. Om 17.00 uur is de nieuwjaarsspeech met huldiging van jubilarissen en leden van verdienste. Daarna wordt er getoast op het nieuwe jaar.

De Arnhemse voetbalvereniging ESA opent het nieuwe jaar met een sportieve activiteit. In sporthal Rijkerswoerd wordt zaterdag 7 januari voor de liefhebbers van 14.00 tot 16.oo uur een volleybaltoernooi voor gemengde teams georganiseerd. Na afloop is de nieuwjaarsreceptie inclusief borrel in de dan sfeervol ingerichte kantine. Ook zal een aantal jubilarissen worden gehuldigd.

Traditiegetrouw speelt het eerste elftal van Arnhemse Boys op zaterdag 7 januari voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie een wedstrijd tegen oud Arnhemse Boys. Dat duel begint om 14.00 uur. Om 16.00 uur houdt voorzitter Rick Schonis zijn nieuwjaarstoespraak in de kantine op sportcomplex De Schuytgraaf. Daarna is er volop ruimte om onder het genot van een hapje, een drankje en muziek het nieuwe jaar in te luiden.

Op sportpark Hamerden in Westervoort staat zaterdag 7 januari het eerste elftal van AVW ’66 tegenover een All Star Team met spelers uit het roemruchte verleden van de Westervoortse club. Dat duel begint om 17.00 uur. Om 19.00 uur volgt de nieuwjaarsreceptie in het clubhuis.

Bij De Paasberg worden zaterdag 7 januari voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie twee wedstrijden gespeeld. Om 13.00 staan oud-leden van GOVA en Hertog Hendrik (de twee clubs waaruit De Paasberg is voortgekomen) tegenover elkaar en om 14.30 uur wordt Oud De Paasberg tegen het huidige De Paasberg gespeeld. Om 16.00 uur wensen de leden elkaar onder het genot van een hapje en een drankje een gelukkig nieuwjaar.
Ook bij Sportclub Oranje wordt zaterdag 7 januari gespeeld om de Oliebollencup. Die wedstrijd begint om 12.00 uur en aansluitend is de nieuwjaarsreceptie.
Eldenia houdt zondag 8 januari haar nieuwjaarsreceptie. Die begint om 14.00 uur in het clubhuis op sportpark Elden. Tijdens deze receptie zullen enkele jubilarissen worden gehuldigd.
Bij Arnhemia wordt de nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari traditioneel voorafgegaan door een wedstrijd tussen twee teams van voetbalvereniging. De aftrap van dat duel is om 14.00 uur. Tijdens de nieuwjaarsreceptie, die om 16.00 uur begint, zal Voorzitter Henk Bouwman twee jubilarissen huldigen.

* Foto boven: Voorzitter Daan Appels van VVO (rechts) spreekt Miriam Rogmans en Erwin Mekking toe. (Foto: VVO)

* Staat uw club hier nog niet bij bij? Stuur een mail naar info@arnhemsports.nl