VVO wacht nog een echte finale

3 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO was zondag in de derde klasse C oppermachtig in het thuisduel met Reünie: 4-0. Na deze zege wacht de Velpse ploeg nog een echte finale. Alleen een overwinning bij concurrent Pax, komende zondag, houdt VVO uit de nacompetitie.

Voor directe degradatie hoeft VVO na de overtuigende 4-0 winst op Reünie niet meer te vrezen. Met 28 punten uit 25 duels staat de ploeg van de naar ’t Peeske vertrekkende trainer Eric Arentsen op een tiende plek en is het niet meer te achterhalen door Reünie (22 punten), Warnsveldse Boys (22) en Doetinchem (19).
Die tiende plaats betekent voor VVO nacompetitievoetbal, maar dat kan de Velpse formatie zondag in de allesbeslissende wedstrijd bij Pax nog voorkomen. De Achterhoekse ploeg heeft 3 punten meer dan VVO, maar een slechter doelsaldo (-5 tegen -2). Bij een gelijk aantal punten geeft dat de doorslag.
De grote 4-0 zege van VVO op Reünie bleek dus uiterst nuttig, want Pax verloor zondag met 2-0 bij kampioen Vorden. Daar vielen de beide treffers in de laatste tien minuten. Bij VVO – Reünie opende Marco Corba op sportpak De Pinkenberg halverwege de eerste helft de score: 1-0. Een kwartier voor rust maakte Sam van den Nieuwenhof er 2-0 van. De tweede treffer van Van den Nieuwenhof, in de 60e minuut, betekende de beslissing: 3-0. Na de 4-0 van Wiebe van Doorn stopte VVO-doelman Frans Budel nog een door hem zelf veroorzaakte strafschop.
VVO trad gehavend aan en miste door een schorsing, blessures en vakanties vijf spelers. De clubloze Walter Brouwer, na vorig seizoen gestopt bij VVO en nu woonachtig in Den Haag, was speciaal voor het duel tegen Reünie weer aangemeld als lid en maakte zijn rentree. Hij vormde samen met Ted Bronkhorst een ijzersterk centraal verdedigingsduo.