VVO verzekerd van nacompetitie

28 april 2013 | Van onze AS-redactie

VVO heeft zich zondag in de vierde klasse D verzekerd van een plek in de nacompetitie. De ploeg van scheidend trainer Dave de Jong (foto) had bij Loil aan een punt genoeg: 2-2. Bij rust keken de Velpenaren nog tegen een 1-0 achterstand aan.

Behalve VVO doen ook Sportclub Veluwezoom, de winnaar van de eerste periodetitel, en RKPSC mee aan de nacompetitie. VVO en RKPSC doen dat dankzij een hoge eindklassering. Zij nemen de periodetitels over van OBW en HC’03, die beide rechtstreekse promotie af hebben gedwongen.
Tegenstander Loil was voor VVO nog een gevaarlijke opponent, want bij winst was de Liemerse ploeg de Velpenaren in de totaalstand tot op één punt genaderd. Door het gelijkspel bleef het verschil vier punten en is VVO onbereikbaar geworden voor Loil.
In de eerste helft had VVO weinig in te brengen. “Het leek nergens op”, zei Dave de Jong, trainer van VVO, na afloop. “We wonnen geen duels, stonden te ver van de man af en waren bang. We kwamen dus ook zelf niet aan voetballen toe.”
Die instelling leidde in de eerste helft tot een 1-0 achterstand. Na de pauze pakte VVO de zaken een stuk energieker aan. “Binnen 20 minuten hadden we Loil op de knieën”, vertelde De Jong, die Patrick van Santen en Walter Brouwer zag scoren voor de Velpenaren. “Daarna hebben we genoeg kansen gehad om het af te maken. Dat hebben we dus niet gedaan.”
Tien minuten voor tijd kreeg VVO de rekening daarvoor gepresenteerd. Doelman Johan van den Hurk, de vervanger van de voor één duel geschorste Frans Budel, had voor de tweede keer het nakijken: 2-2.

Uitslagen Vierde klasse D
Loil – VVO                        2-2
Groessen – OBW               1-7
Veluwezoom – Angerlo V  0-0
Keijenburgse B – GSV ’38  5-1
HC ’03 – RKPSC                 2-0
Dierense B – Sprinkhanen  3-8

Stand aan kop
1. OBW                21-47
2. HC’03              21-44
3. Veluwezoom    21-38
4. RKPSC              21-38
5. VVO                 21-36
6. Loil                  21-32