VVO strikt Peter Gerritsen als opvolger van trainer Martijn van de Hel

24 januari 2020 | Van onze AS-redactie

Peter Gerritsen wordt komend seizoen de nieuwe trainer van de zondagse derdeklasser VVO. De Arnhemmer tekent voor een seizoen. Gerritsen heeft nu voor het vijfde jaar zaterdagderdeklasser ESA onder zijn hoede. Bij VVO wordt Gerritsen, die in het bezit is van het trainersdiploma TC-II, de opvolger van Martijn van de Hel, die na twee seizoenen op zoek gaat naar een andere club. VVO-voorzitter Coen Zwiers is blij met de komst van Gerritsen: “Peter is een ervaren, gemotiveerde trainer die goed past bij de ontwikkelingsfase van de huidige selectie.”

Voor Gerritsen wordt VVO pas zijn tweede club waar hij als hoofdtrainer aan de slag gaat. De Arnhemmer voetbalde zelf 17 jaar in de hoofdmacht van ESA en werd daarna jeugdtrainer bij de zaterdagclub. Gerritsen was vervolgens drie jaar assistent-trainer bij de hoofdmacht van ESA. Voor aanvang van het seizoen 2015 – 2016 werd Gerritsen door het bestuur aangesteld als hoofdtrainer.

Onder zijn leiding pakte ESA in dat eerste seizoen een periodetitel in de derde klasse A, maar in de nacompetitie slaagde de Arnhemse ploeg er niet in promotie af te dwingen. Dat lukte wel in het volgende seizoen. In de finale van de nacompetitie was ESA over twee wedstrijden te sterk voor Keizerstad.

Het verblijf van ESA in de tweede klasse bleef beperkt tot een seizoen. De ploeg eindigde als laatste en daarmee was degradatie een feit. Afgelopen seizoen streed ESA lange tijd om een plek in de nacompetitie, maar de ploeg van Peter Gerritsen stond uiteindelijk met lege handen. ESA eindigde als vijfde. In het huidige seizoen staat ESA in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal op een derde plaats. De achterstand op Be Quick Zutphen, topfavoriet voor de titel, bedraagt vijf punten.

* Foto rechtsboven: Peter Gerritsen en VVO-voorzitter Coen Zwiers (rechts). (Foto: VVO)