VVO pakt volle winst bij VDZ

19 september 2010 | Van onze AS-redactie

VVO heeft zondag de streekderby bij VDZ met 2-1 gewonnen. Niet helemaal verdiend want in de tweede helft drong VDZ volop aan.

Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel. Tim Awater van VDZ had al na tien minuten een goede kans op de openingstreffer maar schoot tegen de goed keepende Frans Budel op. Uit de tegenaanval wist VVO wel te scoren. Ted Bronkhorst schoot onhoudbaar voor Tom Witjes in.
Scheidsrechter Veltmaat uit Apeldoorn gaf in deze fase van de wedstrijd gele kaarten aan de VDZ-spelers Max Wegenaar (handsbal), Tom Wit jes (praten) en Tijs Bergervoet (onderuit halen tegenstander). De hierover ontstane irritatie kwam het spel niet ten goede.
Na rust joeg VDZ fel op de gelijkmaker. Kansen waren er voor Martijn van Gessel en Tim Awater. Net toen heel VDZ wachtte op de  gelijkmaker, scoorde VVO-spits Sander Beek de 0-2 nadat VDZ’er Sander van der Drift  te zacht terugspeelde op zijn keeper. De door Martijn van Gessel gescoorde aansluitingstreffer viel voor VDZ te laat.
“Wij hebben er na rust bewust voor gekozen de voorsprong vast te houden en VDZ wat meer te laten komen”, zei trainer Hans Liethof van VVO na afloop. “VDZ had daardoor een optisch overwicht, maar ik vond ons de beter voetballende ploeg.”
Met 7 punten uit 3 duels kent VVO een prima start. De Velpse ploeg staat op een gedeelde tweede plaats met Eldenia, op twee punten van ONA’53 dat nog zonder verliespunten is.

Uitslagen vierde klasse F:
DVOL – RKSV Driel       0 – 1 gest.
HAVO – SDOO              1 – 0
AZ 2000 – SC Oranje  3 – 0
Eldenia – Elistha           2 – 1
ONA ’53 – Arnhemia   1 – 0
VDZ – VVO                     1 – 2