VVO pakt driepunter in slotfase

12 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Heel lang zag het er zondag op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal naar uit dat VVO (derde klasse C)  tegen een nederlaag zou aanlopen. In het cruciale duel met Warnsveldse Boys sloegen de Velpenaren in het laatste kwartier echter toe: 3-1.

In de wetenschap dat het 2 punten minder had dan Warnsveldse Boys begon VVO aan de wedstrijd. Een zege was dus noodzakelijk om de tegenstander op de ranglijst te passeren en in de strijd tegen degradatie goede zaken te doen.
Na een kwartier keek de Velpse ploeg echter al tegen een achterstand aan. Doelman Frans Budel was net te laat om te voorkomen dat de gasten via een kopbal op 0-1 kwamen. Die stand stond tot een kwartier voor tijd op het bord. Maar toen was het Berni van Vloten die voor de thuisploeg gelijkmaakte: 1-1.
In een zinderende slotfase kwam VVO in de 89e minuut op 2-1. De voorzet was van Berni van Vloten, de rake kopbal van Daan Burghouwt. Warnsveldse Boys gaf daarna, in een alles-of-niets offensief om de gelijkmaker te forceren, de nodige ruimte weg. In blessuretijd profiteerde VVO daarvan. Marco Corba was de maker van de luid bejubelde Velpse treffer: 3-1.

In 3C is de strijd tegen degradatie nog lang niet beslist. VVO staat nu op een tiende plek met 24 punten uit 22 duels. Dat zijn er evenveel als nummer elf AD’69, maar op basis van een beter doelsaldo zou VVO nu de nacompetitie ontlopen. Onder VVO en AD ’69 staan Reunie (twaalfde met 22 uit 22), Warnsveldse Boys (dertiende met 22 uit 22) en Doetinchem. Die laatste ploeg heeft zich met 13 uit 22 al verzoend met directe degradatie.

Klik hier voor de uitslagen van het zondagvoetbal.