VVO ontvangt ONA’53 zondag als koploper

14 november 2010 | Van onze AS-redactie

VVO is de nieuwe koploper in de vierde klasse F. De Velpse ploeg won zelf met 3-2 bij Arnhemia en zag het duel van koploper ONA’53 tegen Driel worden afgelast. VVO nam de kop over van de Wageningse ploeg.

Komende zondag is VVO gastheer van ONA’53. “Het was dus een mooi moment om de leidende positie over te nemen”, sprak een blije VVO-trainer Hans Liethof. “En we hebben zelf natuurlijk nu een lastige horde genomen.”
Arnhemia kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Ludwig Hartemink: 1-0. Frank Lentjes viel bij Arnhemia na een kwartier uit en dat bleek een gevoelige aderlating. Doelman Ferdinand Klotz verrichtte nog wel een aantal goede reddingen, maar hij kon niet voorkomen dat Rudy Aziz halverwege de eerste helft de gelijkmaker inkopte: 1-1. Vlak voor rust namen de bezoekers zelfs de leiding. De vrije trap was van Aziz, Tim Jansen knalde schitterend raak: 1-2.

Arnhemia bleek niet geschrokken van die achterstand. Kort na de hervatting was het al weer gelijk. Frank Dibbets kopte raak na een aangesneden vrije trap van Maikel Peters: 2-2. Rudy Aziz zorgde met een van zijn befaamde vrije trappen twintig minuten voor tijd voor een nieuwe Velpse voorsprong (2-3), al werd de bal onderweg nog wel van richting veranderd. In de slotfase kopte Roel Lanting de bal voor Arnhemia nog tegen de paal na een voorzet van Robbie Bouwmeister.
“Arnhemia kreeg nog wel een paar kansen, maar ik vond onze zege verdiend”, zei Liethof. “Arnhemia speelde zichzelf ook een beetje uit de wedstrijd door veel te ageren tegen de scheidsrechter. Ze kregen steeds vaker de bal tegen.”