VVO na zege vaster op eerste plaats

21 november 2010 | Van onze AS-redactie

VVO heeft zijn leidende postie in de vierde klasse F verstevigd. De Velpse ploeg won zelf de kraker tegen nummer twee ONA’53 (2-0) en zag nummer drie Eldenia twee punten verspelen bij Driel.

VVO begon voortreffelijk aan het duel op het eigen sportpark De Pinkenberg. De thuisclub pakte meteen het initiatief en kwam in de 13e minuut door Paul de Ronde op een verdiende 1-0 voorsprong. “Paul was the man of te match”, zei trainer Hans Liethof van VVO na afloop. “En niet alleen door zijn doelpunt. Er ging aan de linkerkant heel veel dreiging van hem uit en hij heeft de wedstrijd aanvallend voor een groot deel bepaald.”
Na de openingstreffer kreeg ONA’53 een overwicht, maar de defensie van VVO stond als een huis.  Waar nodig was doelman Frans Budel attent. Hij hield voor de tweede keer dit seizoen zijn doel schoon.
Na de hervatting bleven de gasten uit Wageningen dreigend. VVO hield de ruimtes echter klein. “Maar ONA stuurde steeds meer mensen naar voren en ging op een bepaald moment va banque spelen. Maar waar het eerder wel eens mis ging bij standaardsituaties, bleven we nu overeind. We hadden de lange mensen aardig onder controle en Frans Budel keepte een uitstekende wedstrijd”, zei Liethof.
Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Na een prachtige aanval zorgde Ted Bronkhorst voor de bevrijdende tweede Velpse treffer: 2-0. Na de overwinning mocht de selectie op kosten van de sponsor naar de Chinees.
VVO gaat door de overwinning met 25 punten uit 11 wedstrijden aan de leiding. ONA’53 volgt op 4 punten, maar speelde een wedstrijd minder. Eldenia (0-0 bij Driel) en VDZ (2-0 winst bij DVOL) heben 20 punten uit 11wedstrijden en delen de derde plaats.