VVO haalt met Van Doesburg en Baarslag oude bekenden terug naar de Pinkenberg

21 april 2020 | Van onze AS-redactie

Jordie van Doesburg en Joost Baarslag keren na terug bij VVO. Het tweetal verliet de Velpse derdeklasser in de zomer van 2019. Middenvelder Van Doesburg vertrok naar tweedeklasser Concordia Wehl, aanvaller Baarslag zocht zijn heil bij de Zevenaarse tweedeklasser DCS.

Peter Gerritsen, komend seizoen bij VVO de opvolger van trainer Martijn van de Hel, voerde goede gesprekken met het tweetal en is blij met hun terugkeer. “Jordie en Joost zijn spelers met een mooi verleden bij VVO. Zij kennen de club en zijn ook prima versterkingen.”

Gerritsen verwacht dat de selectie intact blijft. “Niemand heeft zijn vertrek aangekondigd en bijna iedereen heeft aangegeven zeker bij VVO te blijven”, aldus de van ESA afkomstige trainer. Gerritsen sluit meer versterkingen bovendien niet uit.

Van Doesburg speelde voor zijn vertrek naar Concordia Wehl vier seizoenen bij VVO en kwam eerder ook nog uit voor Westervoort en DVV. Baarslag, jaarlijks de topscorer van de Velpse ploeg, droeg het shirt van VVO zes seizoenen, van 2013 tot 2019. Daarvoor speelde Baarslag ook nog bij het Duivense DVV.

* Foto rechtsboven: Joost Baarslag in actie voor VVO, in het thuisduel met Gendringen (4-2) op 24 maart 2019. Baarslag scoorde toen eenmaal, ook Jordie van Doesburg trof het net. (Archieffoto: Aafje Boerma)

Jordie van Doesburg (21), in actie voor Concordia Wehl. (Foto: Arno van Doesburg)