VVO A1 treurt om late gelijkmaker

2 november 2011 | Van onze AS-redactie

VVO A1 kwam in de eerste klasse niet verder dan een gelijkspel (2-2) bij FC Trias, de nummer 4 op de ranglijst. De achterstand op koploper Pax, dat alle 8 duels won, liep zo op tot 5 punten.

 

EERSTE KLASSE 25
TC Trias A1 – VVO A1 2-2 (1-1).

VVO A1 begon in Winterswijk sterk en gedreven tegen het met 9 man achter de bal spelende FC Trias. Het was duidelijk een wedstrijd tussen techniek en fysiek.  VVO kwam na 13 minuten op voorsprong door Maurits van de Berg die de bal na een voorzet van links ineens droog in de rechter benedenhoek schoot: 0-1.
FC Trias gooide nog meer fysieke kracht in de strijd en VVO moest vol aan de bak. “Dat deden we vooral met de mond, maar niet met de voeten”, zei trainer Willem Visser van VVO.
De thuisclub kwam na 33 minuten op gelijke hoogte, toen de bal door de VVO-defensie slecht werd weggewerkt en precies voor de voeten viel van de spits van FC Trias: 1-1.
Kort voor rust claimde VVO een strafschop toen een verdediger van FC Trias binnen het strafschopgebied duidelijk hands maakte, maar de arbiter weigerde de bal op de stip te leggen.
Na rust een veel beter en ‘stiller’ VVO. Dat resulteerde in een paar goede kansen, die echter onbenut bleven. Doelman Niels Wiersma behoedde VVO voor een achterstand toen een Winterswijkse aanvaller alleen voor hem opdook en hij met de voet redde.
Invaller Celal Kocar van VVO was dicht bij 1-2, maar de Trias-keeper haalde de bal uit de bovenhoek. In de 70ste minuut kwam VVO toch voorsprong. De dieptepass was op Daan Janssens, die strak voorzette, waarna Ozan Koze de bal keihard tegen de touwen kopte.
Mitchel Visser (enkelblessure) en Sam van den Nieuwenhof (kramp) vielen uit, waardoor VVO met een nieuw centraal verdedigingsduo (Lars Stuiver en Daan Ruiling) de slotfase inging. FC Trias, dat na de achterstand uit zijn schulp kroop, kreeg 7 minuten voor tijd een vrije trap. De bal verdween langs de 3-mans muur via de paal achter doelman Niels Wiersma: 2-2.
VVO was nog dicht bij 3 punten, maar in de 13e (!) minuut van de blessuretijd zag Daan Janssens de bal op de lat uiteenspatten.
Zaterdag speelt VVO A1 op sportpark De Pinkenberg de derby tegen Rheden A1 (aanvang 14.00 uur).

Uitslagen Eerste klasse 25
FC Trias A1 – VVO A1                       2-2
Pax A1 – RKZVC A1                           5-0
DCS A1 – Westervoort A1                2-1
Silvolde A1 – Doetinchem A1          3-2
Rheden A1 – Longa’30 A2               8-5
Jonge Kracht A1 – AVW’66               afg.

;