Vrouwen VDZ vinden weg omhoog

29 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

De voetbalsters van VDZ lijken in de eerste klasse C de weg in  omhoog te hebben ingeslagen. Na de bekerzege op VVOG won de ploeg van trainer Han Toussaint zondag met 4-1 van SDO, de nummer twee op de ranglijst.

Irene Smeltink opende voor VDZ al in de 7e minuut de score. Zij kopte raak uit een corner. De thuisploeg, verzorgd voetballend, hield de tegenstander onder druk en kwam na een half uur op 2-0. Mirjam Cok ging achter een dieptepass aan en verschalkte de keeper van SDO vervolgens met een fraaie lob.
SDO drong daarna wat aan, maar VDZ-keepster Joyce van Eck redde kanp toen een aanvalster van de gasten alleen voor haar verscheen. Het bleek uitstel van executie want de volgende aanval was wel raak. Een speelster van SDO was succesvol met een kopbal uit een corner: 2-1.
Vlak voor rust herstelde VDZ de oude marge. De twee spitsen Mirjam Cok en Danique Hoogstraten (foto) braken uit, waarna de laatste scoorde: 3-1.
SDO gaf zich na de pauze nog niet gewonnen. De gasten gingen vol overgave de duels aan en stichtten toen ook meer gevaar voor het doel van VDZ. SDO gaf door het offensief meer ruimte weg en daarvan profiteerde Eva van Bavel een kwartier voor tijd: 4-1. Daarmee was het verzet van de nummer twee gebroken.
Met 9 punten uit 7 duels is VDZ een middenmoter in de eerste klasse C. Buitenveldert 2 gaat aan kop met 24 uit 8. Ondanks het verlies staat SDO nog tweede met 16 uit 8.