Vrouwen VDZ laten winst glippen

24 september 2012 | Van onze AS-redactie

De vrouwen van VDZ waren zondag in de eerste klasse D dicht bij de zege bij Fortuna Wormerveer 2. In de voorlaatste minuut kwam de thuisclub uit een vrije trap echter toch nog op gelijke hoogte: 2-2.

In de openingsfase maakte Fortuna Wormerveer slordige fouten bij het uitverdedigen. VDZ kon de bal daardoor enkele keren onderscheppen, maar was vervolgens niet in staat de kansen doeltreffend af te ronden. In de 10e minuut kreeg VDZ daarvoor de rekening gepresenteerd. De thuisclub was wel succesvol in de afronding: 1-0.
Na de voorsprong had de thuisclub daarna een kwartier het initiatief, maar VDZ vocht zich terug in de wedstrijd. Vijf minuten voor de pauze drukte Irene Smeltink het Arnhemse overwicht uit in de gelijkmaker: 1-1.
In de tweede helft was het spel van beide ploegen onrustig. VDZ creëerde drie opgelegde kansen, maar slechts eenmaal werd er gescoord. Kiki Swanenburg (foto) bracht de stand koppend op 1-2. Vlak voor tijd maakte Fortuna Wormerveer toch nog gelijk uit een vrije trap. VDZ-keepster Joyce van Eck toucheerde de bal, maar die kwam via de binnenkant van de paal bij een aanvalster van Fortuna: 2-2.
Met 2 punten uit 4 duels staat VDZ op een tiende plaats. Alleen Bernardus en Fortuna Wormerveer 2 staan daar met 1 punt nog onder.

Uitslagen Eerste klasse D
Saestum – Bernardus                       3-1
Buitenveldert 2 – Kadoelen            10-3
Zaandijk – Westlandia                       2-1
RKDEO – Olympia Haarlem              5-1 
Fort. Wormerveer 2 – VDZ               2-2
SJC – SDO                                            2-4