Vrouwen Eldenia sterk in beker

23 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De voetbalsters van Eldenia hebben zondag in Wehl de volgende bereikt van het KNVB-bekertoernooi. De uitwedstrijd bij FC Gelre 2 leverde een klinkende 6-0 overwinning op. Bij rust leidde Eldenia al met 2-0.

Speelsters en begeleiders van Eldenia vertoefden vorige week in Barcelona, waar de ploeg ook nog een wedstrijd speelde tegen de Spaanse grootmacht. Die ging met 3-1 verloren (doelpunt Vieve Wenting), maar Eldenia had in dat duel met Barcelona B prima weerstand geboden.
Na de enerverende week wachtte zondag alweer FC Gelre 2. De gasten bleken geen last te hebben van vermoeidheid en namen door Femke Awater en Bodine van Dijk al voor rust een 0-2 voorsprong. Na de hervatting voerde Eldenia de score verder op. Eefje van den Nieuwenhof (0-3 en 0-5, foto), Lieke Hendriks (0-4) en Lilian Vodegel (0-6) drukten het krachtsverschil in nog vier treffers uit. “We schoten ook nog eens vier keer tegen paal en lat”, vertelde trainer Maarten de Vries van Eldenia. “We speelden in de tweede helft bij vlagen geweldig voetbal.”