Vrouwen Eldenia ouderwets op dreef

8 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De voetbalvrouwen van Eldenia hebben hun debuut in de hoofdklasse B opgesierd met een overwinning. De Eldense ploeg was thuis met 5-2 te sterk voor ’t Zand, één van de favorieten voor de titel.

 

Eldenia schoot als een komeet uit de startblokken, want al na 15 minuten lag de bal achter de keepster van ’t Zand. Eefje van den Nieuwenhof (foto) ging goed door en knalde raak: 1-0.
Van den Nieuwenhof kopte kort daarop tegen de lat en ook Cynthia Hartendorff was twee keer dicht bij een treffer. ’t Zand kwam daarna uit het niets op gelijke hoogte met weer een hoofdrol voor Van den Nieuwenhof. De doelpuntenmaakster speelde bijna vanaf het middenveld terug op haar eigen keepsters Manon Bosch, maar deed dat zo hard dat de bal in eigen doel vloog: 1-1.
Eldenia liet zich door die tegenvaller niet van de wijs brengen. Cynthia Hartendorff ging direct na de gelijkmaker alleen op de goal af en dat betekende 2-1. Eefje van den Nieuwenhof zorgde voor 3-1. Nog voor rust ging Lilian Vodegel alleen op de goal af en werd onderuitgehaald. De arbiter gaf geen strafschop, maar nog erger was dat Vodegel met een zware knieblessure het veld moest verlaten. Kort daarop ging de bal wel op de stip, maar Kim de Vries liet dit buitenkansje onbenut.
In de tweede helft kwam ’t Zand terug tot 3-2, maar Cynthia Hartendorff herstelde uit een voorzet met een geniale hakbal de oude marge: 4-2. Vieve Wenting bepaalde op aangeven van Hartenndorff de eindstand op 5-2.