Vrouwen Eldenia ontlopen VDZ

24 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Het vrouwenteam van Eldenia is voor het seizoen 2013-2014 ingedeeld in de eerste klasse C. Dat betekent geen Arnhemse derby, want de voetbalsters van VDZ spelen komend seizoen in de eerste klasse D.

Behalve VDZ ontloopt Eldenia, dat afgelopen seizoen kampioen werd in de tweede klasse, ook Woezik. Eldenia en Woezik speelden een beslissingswedstrijd om de titel, die uiteindelijk in het voordeel van Eldenia werd beslist. Woezik, dat net als Eldenia in de reguliere competitie ongeslagen bleef, promoveerde via de nacompetitie alsnog.
Eldenia en Woezik troffen elkaar ook in de finale van de landelijke beker. Ook toen was Eldenia de sterkste. Na verlenging werd het 4-2.
Eldenia, in de eerste klasse C, en Woezik, in de eerste klasse D, zijn ook komend seizoen weer belangrijke titelkandidaten.
Het Huissense RKHVV komt net als vorig seizoen uit in de topklasse, het hoogste amateurniveau in het vrouwenvoetbal.

VROUWENVOETBAL
INDELING
Topklasse:
RKHVV, ATC’65, Buitenveldert, DTS Ede, FC Gelre, Fortuna Sittard, RCL, Reiger Boys, Saestum, Wartburgia, Ter Leede en The Knickerbockers.

Eerste klasse C: Eldenia, Kolping Boys, SDO Bussum, Maarssen, Fortuna Wormerveer 2, Westlandia, Varsseveld, RKDEO, Winkel, FC Purmerend, Kadoelen, Zaandijk.

Eerste klasse D: VDZ, Bavel, DESK, Woezik, Someren, Nemelaer, RKVV Polarus, BSC, Venlosche Boys, Glanerbrug,
Nooitgedacht, VV Nuenen.