‘Vroege start’ bij Midzomerrun

4 juli 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De weersomstandigheden spelen ook de Midzommerun, die zondag 5 juli in Westervoort voor de elfde keer wordt gehouden, parten. De organsiatie heeft besloten de atleten op de 5 en 10 kilometer gelijktijdig te laten start. Die is om 11.00 uur.

In verband met de verwachte hitte was de organisatie van de Midzomerrun genoodzaakt de nodige aanpassingen te doen. De drie categorieën van de Kidsrun, die aanvankelijk pas vanaf 13.00 uur op het programma stonden, zijn alle naar de ochtend verschoven. De starttijd is voor iedereen 11.05 uur en allen kinderen lopen slechts een rondje van 500 meter.
Bovendien zijn er extra waterposten op het parcours en bij start en finish. Op die manier heeft de organisatie die maatregelen getroffen die nodig zijn om het evenement verantwoord door te kunnen laten gaan.
Start en finish zijn bij winkelcentrum de Wyborgh in Westervoort. Online inschrijven is nog mogelijk tot en met zaterdag 4 juli 24.00 uur of op de wedstrijddag tot 45 minuten voor de start. Het inschrijfbureau is bij basisschool de Brug op ongeveer 200 meter van start en finish.

Op de Kab Midzommerrun verschijnen snelle lopers aan de start. Zoals Eline de Jong van team Craftrun uit Zevenaar. Zij werd op vrijdag 26 juni Nederlands kampioen) bij de junioren op de 5000 meter. In Westervoort zal de atlete starten op de 10 kilometer.
Michael van der Kroon, Wouter Gijsberts en Frank Reintjes, eveneens van team Craftrun uit Zevenaar, verschijnen aan de start van de 5 kilometer. Zij zullen de strijd aangaan met kanshebbers als Coen de Wit en Dorus Arts. De Wit en Arts eindigden begin vorige maand resopectievelijk als eerste en tweede op de 11 kilometer van de Bedriegertjesloop. Ook de regionale topper Jeroen Reintjes uit Didam behoort tot de favorieten.
Bij de dames nemen onder andere Sandra de Jonge (winnares Bedriegertjesloop op de 6 kilometer), Renée Tijdink (winnares op de 11 kilometer van de Bedriegertjesloop), Manon Mensink en het jonge talent Milou Mattijssen het op de 5 kilometer tegen elkaar op.
Voor de snelle lopers is ook nog een cheque te verdienen door de ‘Wieleman Tussensprint’. De eerste man en vrouw op zowel de 5 als 10 kilometer die aankomen bij Zalencentrum Wieleman, op ongeveer 500 meter na de start, krijgen een extra premie.

Programma Midzomerrun zondag 5 juli
11.00 uur: start 5 en 10 kilometer
11.05 uur: start 500 meter Kidsrun