Voortbestaan SC Oranje op losse schroeven

1 februari 2018 | Van onze AS-redactie

Het voortbestaan van SC Oranje hangt aan een zijden draadje. De Arnhemse voetbalvereniging heeft een forse schuld. De gemeente Arnhem is de grootste schuldeiser en ook bij de KNVB staat de volksclub in het krijt. SC Oranje mag van de gemeente Arnhem daarom geen gebruik meer maken van sportpark De Bakenhof, waardoor de competitiewedstrijd van het eerste elftal, komende zaterdag tegen SVP, uit het programma is geschrapt.

SC Oranje, dat volgens voorzitter John van Verseveld voor één speelveld en een half trainingsveld jaarlijks ruim 12.000 euro aan veldhuur moet afdragen, beschikt over slechts drie elftallen die uitkomen in competitieverband. Of die ploegen de competitie ook uitspelen, wil Van Verseveld nog een uitspraak doen. “Ik weet vrijdag hoe het zit. Dan geef ik opening van zaken”, zegt de preses, die met een afvaardiging van SC Oranje vrijdag nog een gesprek heeft met Sportbedrijf Arnhem. SC Oranje moest vóór 1 februari haar schuld aan de gemeente voldoen, maar kon niet over de brug komen.
Ook trainer Carel van der Velden, die met het eerste elftal koploper is in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal, wil niet op de zaken vooruitlopen. “De club komt vrijdag met een statement.”