Voorgekookte bekerloting: Vitesse wacht mogelijk uitduel bij PSV, Ajax of NEC

21 januari 2022 | Van onze AS-redactie

De loting voor de kwartfinale van de KNVB-beker wordt zaterdagavond (22 januari) verricht in het programma De Eretribune op ESPN, vanaf 22.30 uur. Vitesse, dat zich dinsdagavond door een 2-0 thuiszege op de amateurs van DVS ’33 plaatste bij de laatste acht, speelt in ieder geval een uitwedstrijd en wacht mogelijk een loodzware tegenstander.

De topploegen PSV en Ajax zijn mogelijke tegenstanders van Vitesse, maar in de kwartfinale kan de Arnhemse ploeg ook stuiten op aartsrivaal NEC of RKC. Bij de loting voor de achtste finales werd al bepaald welke teams in de volgende ronde hun bekerduel in eigen stadion mochten spelen. Dat was noodzakelijk in verband met de planning van de lokale autoriteiten. Behalve Vitesse weten ook AZ, Go Ahead Eagles en NAC dat zij een uitwedstrijd spelen.
De wedstrijden in de kwartfinales worden gespeeld op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 februari.

Vitesse bereikte de laatste acht door een eenvoudige 2-0 zege op DVS ’33. De derde divisionist uit Ermelo bood prima partij, maar was voor de Arnhemse ploeg een maatje te klein. Daan Huisman (22′) en Loïs Openda (57′) zorgden voor de doelpunten van Vitesse.

Uitslagen KNVB-beker, achtste finales
Dinsdag 18 januari

RKC – ADO Den Haag 4-2 (na verlenging)
Vitesse – DVS ’33 2-0
Heerenveen – Go Ahead Eagles 0-1
Woensdag 19 januari
FC Groningen – NEC 1-2
NAC – PEC Zwolle 2-1
FC Twente – AZ 1-2
Donderdag 20 januari
PSV – Telstar 2-1
Ajax – Excelsior Maassluis 9-0

* Klik hier voor het eredivisieprogramma van 22 en 23 januari 2022