Volleybalsters Nuovo en LIVO maken zich op voor mini-nacompetitie

18 april 2024 | Van onze AS-redactie

De volleybalsters van LIVO en Nuovo hebben afgelopen zaterdag een driekamp om promotie naar respectievelijk de tweede divisie en de derde divisie afgedwongen. De mannen van Labyellov kwamen zelf niet in actie en waren afhankelijk van het resultaat dat medetitelkandidaat Gemini Borculo wist te behalen. Die ploeg maakte geen fout en graaide het kampioenschap voor de neus van de Zevenaarse ploeg weg. Erg frustrerend wanneer je de gehele competitie de ranglijst hebt aangevoerd. Het plekje in de promotieklasse wordt nog even op ‘on hold’ gezet. Uiteindelijk kwamen ze één schamel puntje tekort.

De vrouwen van LIVO sloten in de derde divisie de thuiswedstrijd tegen het Eibergse Boemerang met de maximale winst af: 4-0. Door dit resultaat hebben ze zich verzekerd van promotiewedstrijden. Promotie zal zaterdag (20 april) in Wijchen in een driekamp met de teams van Kerkemeijer Gemini Borculo (laatste in de tweede divisie) en Dynamo Apeldoorn (vierde in de andere derde divisie) uitgevochten worden. Naar alle waarschijnlijkheid zullen twee van de drie deelnemende teams het komende jaar in de tweede divisie spelen.

De mannen van LIVO wonnen hun wedstrijd van Volley ’68 eveneens met 4-0. Hierdoor eindigde het team op de vijfde plaats. Ofschoon de nummers twee en drie in de eindrangschikking buiten mededinging meespeelden (geen recht op promotie) mogen de mannen niet aan de promotiedriekamp meedoen. Omdat er zeer waarschijnlijk een aantal teams geen gebruik gaat maken van het recht op promotie zou het zomaar kunnen zijn dat ze uiteindelijk toch nog een positief telefoontje vanuit het Nevobo-kantoor krijgen voor een plekje in de tweede divisie. In de reguliere competitie kwam de ploeg schamele twee puntjes tekort. Voor LIVO is het nu afwachten.

De vrouwen van Nuovo (foto boven) knokten zich naar een 3-1 overwinning in Elst tegen Gemini. Door dit resultaat wisten ze alsnog knap op de vierde plaats te eindigen. Ook zij mogen komende zaterdag in Wijchen aantreden om te proberen een plaats in de derde divisie te veroveren. Tegenstanders zijn Voorwaarts uit Twello (derde divisie) en Dynamo 6 (andere promotieklasse) uit Apeldoorn. De mannen van Nuovo zijn in hun promotieklasse uiteindelijk op een derde plaats geëindigd. Deze plaats was voldoende om promotie naar de derde divisie af te dwingen.

In Zevenaar bleven de mannen van Labyellov een beetje met een kater zitten. Het Borculose Gemini wist beide inhaalduels met de maximale score te winnen. Uiteindelijk behaalde het team zo één competitiepunt meer en griste het kampioenschap voor de neus van de Zevenaarse ploeg weg. Of Labyellov alsnog mag promoveren naar de promotieklasse is afwachten. De ploeg speelt in ieder geval p/d wedstrijden. Waar, wanneer en tegen wie is nog onduidelijk. De vrouwen van Labyellov waren twee weken geleden al kampioen geworden in hun eerste klasse. Zij spelen het komende jaar in ieder geval in de promotieklasse.

Voor de mannen en vrouwen van het Arnhemse Aetos zit de competitie erop. De vrouwen kwamen in hun wedstrijd tegen Avior 3 in Deventer in de promotieklasse C net tekort. 3-2 verlies, waarbij ze in de eerste drie sets ijzersterk speelden. Doorselecteren en snel beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal het devies zijn.
Ook de mannen verloren in de tweede divisie B hun laatste wedstrijd. Scylla uit Wageningen was met 3-1 te sterk. Geen schande want Scylla had in een eerder stadium al promotie naar de eerste divisie afgedwongen. Ook voor de mannen van Aetos geldt hetzelfde. Snel de focus richting het komende seizoen. Daarin zal het team absoluut beter voor de dag gaan komen.

* Klik hier voor het sportprogramma van 20 en 21 april 2024

Tekst: Marinus Wouterse