Volleybalsters Labyellov zijn veruit de sterkste en hijsen kampioensvlag

25 maart 2024 | Van onze AS-redactie

In Zevenaar kon zaterdag de kampioensvlag gehesen worden. De vrouwen van Labyellov lieten er in de eerste klasse H geen twijfel over bestaan wie er in sporthal Lentemorgen de baas was. Nadat de eerste twee sets tegen DVO 4 gewonnen waren, was de klus geklaard. Dat er in de laatste twee sets nog kans op setwinst voor de Hengelose bezoekers was, viel te begrijpen. Toch klaarde Labyellov de klus met 4-0 (25-6, 25-18, 25-23, 25-20).

Met 77 punten uit 18 duels is Labyellov onbereikbaar geworden voor achtervolger Forza 2 (63 uit 18). Kortom, de Zevenaarse ploeg is een overtuigende kampioen. Voor Labyellov staan nog twee duels op het programma: op 6 april uit tegen WIK Steenderen en op 13 april thuis tegen KSV.

De mannen van Labyellov kenden in hun eerste klasse C ook een prima competitieronde. De doordeweekse wedstrijd tegen het Aaltense Bovo 3 leverde een 3-1 zege op. Het op de derde plaats staande Gemini uit Borculo heeft nog twee wedstrijden tegoed. Om de mannen van Labyellov van de eerste plaats te stoten, dienen beide wedstrijden met maximale cijfers gewonnen te worden. Het resterende programma spreekt in het voordeel van de Zevenaarse mannen.

Nuovo naar derde divisie

Ook in Doorwerth kon in de promotieklasse D een feestje gevierd worden. In Renswoude gleed het mannenteam van Nuovo op de vrijdagavond met 3-1 tegen Renswouw weliswaar onderuit, maar dat ene puntje was genoeg om te promoveren. Nadat de eerste set gewonnen was, ging de zekerheid van de promotie ‘in het hoofd zitten’. Op de ranglijst kon Renswouw Nuovo daardoor namelijk niet meer passeren. Volgend seizoen zullen de mannen van trainster Julianne van den Berg dus in de derde divisie acteren. Een mooie prestatie.

De vrouwen van Nuovo (foto) liepen ook tegen een uitglijder aan. In het duel met het Wijchense Trivos 2 pakte de ploeg zaterdag maar één setje. Om uitzicht op de begeerde vierde plaats en kans op promotie naar de derde divisie te behouden, was het wenselijk om maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Vocasa 4 te winnen. En dat deden de volleybalsters van Nuovo: 4-0 winst met de setstanden 25-21, 26-24, 25-9, 25-20.
Pegasus 2 heeft met 56 punten uit 20 wedstrijden de vierde plaats nog in handen. Met 52 punten uit pas 18 gespeelde duels heeft Nuovo alle kans de Nijmeegse ploeg ‘van de troon te stoten’. Zaterdag 30 maart gaat Nuovo op bezoek bij het op de tweede plaats staande Vocasa 3, waarna nog duels volgen met Kidang (donderdag 4 april, uit), Woudenberg (zaterdag 6 april, thuis) en Gemini (zaterdag 13 april, uit).

In Duiven deden de volleybalsters van LIVO in de derde divisie A wat ze moesten doen: met maximale cijfers winnen van WIK uit Steenderen. In alle vier sets kwamen de bezoekers niet boven de 20 punten uit: 25-15, 25-19, 25-11, 25-20. De opdracht voor het combinatieteam uit Duiven en Westervoort is helder: de drie komende wedstrijden zo ruim mogelijk winnen en gezien het resterende programma van concurrent DVO, het liefst zonder setverlies. De vierde plaats geeft recht op het spelen van promotiewedstrijden. DVO is de huidige nummer vier met 68 punten uit 20 wedstrijden. LIVO heeft 65 punten, maar kwam pas 19 keer in actie. Zaterdag 30 maart speelt de ploeg van trainer Luuk van den Borden in de Westervoortse sporthal De Pals om 18.30 uur de nog openstaande wedstrijd tegen Krekkers 2 uit Mariaparochie.

De mannen van LIVO kenden in de derde divsie A ook een prima zaterdagmiddag: een 3-1 thuiszege op directe concurrent Time Out ’75 uit Diepenheim. Nadat ze op 3-0 gekomen waren, bleek het moeilijk om de concentratie vast te houden. Smetje op de wedstrijd was het 27-29 verlies in de vierde set. Het vasthouden van de vijfde plaats op de ranglijst lijkt het hoogst haalbare. Maar die plek is voldoende om te promoveren naar de tweede divisie, want nummer twee Apollo 8 en nummer vier Hengelo 2 mogen niet promoveren.

De mannen en vrouwen van het Arnhemse Aetos verloren. De vrouwen brachten het er nog het beste af: een 3-2 nederlaag bij het Eerbeekse Spiker, de koploper in de promotieklasse C. Nadat met een uiterste krachtinspanning in de vierde set de stand gelijk was getrokken, was de koek op. In de vijfde en beslissende set kon de Arnhemse ploeg geen vuist meer maken: 15-9 verlies. Niettemin speelde Aetos een prima wedstrijd en handhaving is een feit. Doorbouwen richting de komende jaren.

De mannen van Aetos hadden in de tweede divisie B een ‘offday.’ Tegen de onderaan bungelende Nijmeegse studenten van Heyendaal werd thuis met maximale cijfers verloren: 0-4 (26-28, 21-25, 16-25, 24-26). Twee sets gingen ongelukkig met minimaal verschil verloren. Officieel is de ploeg van coach Hans van der Kolk door dit grote verlies nog niet veilig. Heyendaal kan in theorie nog een plaats stijgen wanneer ze hun wedstrijd nog twee maal met dezelfde cijfers winnen, maar die kans is nihil. Voor de mannen van Aetos geldt hetzelfde devies als voor het vrouwenteam: deze competitie met een goed gevoel afsluiten en verder werken richting komend seizoen.

* Klik hier voor het sportprogramma van 25 maart tot en met 1 april.