Volleybalsters Arvevo vol ambitie

21 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het vrouwen volleybalteam van Arvevo onderging deze zomer een metamorfose. Vijf speelsters van het tweede team maakten de stap naar de hoofdmacht. De ambities hebben er niet onder geleden. Een plek bij de eerste drie van de derde divisie is het doel.

Na de degradatie uit de tweede divisie in het seizoen 2010-2011 was Arvevo afgelopen seizoen een subtopper in de derde divisie. Voor het nieuwe seizoen legt de Arnhems-Velpse ploeg de lat nog iets hoger. “Onze doelstelling is om bij de eerste drie te komen”, zegt Paul van den Bragt (foto) , de opvolger van Hans van den Dool. “Dat is op voorspraak van de speelsters zelf gekomen en ik sluit me daar natuurlijk graag bij aan.”
De eerste selectie van Arvevo onderging nogal wat wijzigingen. Zo zijn er slechts vijf speelsters van vorig seizoen over en de overgebleven vijf plekken worden nu ingenomen door volleybalsters die afgelopen jaar nog in het tweede speelden. Toch is Van den Bragt optimistisch. “We hebben een goede voorbereiding achter de rug. We hebben drie toernooien gespeeld en daar hebben we kunnen werken aan de onderlinge afstemming en aan automatismen in de verdediging. Dat ging erg goed. Resultaten zijn voor mij dan niet zo belangrijk.”
De volleybalsters van Arvevo sloten de voorbereiding deze week af met een wedstrijd tegen het tweede en een ‘erg goede training’. “Ik kan dus zeggen dat we klaar zijn voor de start van de competitie. Er staat een team dat voor elkaar wil werken en dat graag wil winnen.”
Laura Jonker is de nieuwe aanvoerster. Zij heeft de band overgenomen van Annick Kicken, die in verband met drukke werkzaamheden in een lager team is gaan spelen.
De selectie van Arvevo bestaat uit Sandra van Dijk (spelverdeelster, D1), Anke de Laat (spelverdeelster, D2), Marlous van der Kraats (midden, D1), Sylvia Bruin (midden, D2), Laura Jonker (diagonaal/aanvoerster, D1), Sanne Visser (diagonaal, D2), Joan Scheltinga (buiten, D1), Annika Akse (buiten, D1, foto rechts), Ellen Tijben (buiten, D2), Marit Jacobs (libero, D2). (Tussen haakjes de positie en het team waarin de speetsers vorig seizoen uitkwamen).

De volleybalsters van Arvevo beginnen de competitie in de derde divsie B zaterdag 22 september met een thuiswedstrijd tegen het tweede team DeVolCo ’88 uit Deventer. Het duel wordt gespeeld in sporthal Kermisland en begint om 16.30 uur.
Na de wedstrijd van de vrouwen komen de mannen van Arvevo in actie. Onder leiding van de nieuwe trainer Ben Abeling beginnen zij om 19.00 uur in de eerste divisie A aan hun wedstrijd tegen SoVoCo uit Soest.

Klik hier voor het volledige sportprogramma.


De selectie van Arvevo met links trainer-coach Paul van den Bragt.