Volleyballers Nuovo vergeten zichzelf te belonen en houden titelstrijd spannend

19 maart 2024 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Nuovo zijn er in de promotieklasse D niet in geslaagd concurrent Scylla 2 in de titelstrijd de beslissende tik uit te delen. Integendeel. De bezoekers uit Wageningen wonnen zaterdag in de Doorwerthhal in vijf sets: 2-3.

Nuovo kwam, na verlies van de eerste, via twee ijzersterke gewonnen sets op een 2-1 voorsprong, maar ging in de vierde set ongelukkig met 23-25 onderuit. De vijfde set kon de thuisploeg niet in winst omzetten: 11-15. Dus geen vier maar twee punten voor Nuovo. Met nog twee zware wedstrijden tegen Renswouw 2 (22 maart, uit) en Aetos 2 (30 maart, thuis) voor de boeg hebben de mannen uit Doorwerth de strijd om de titel onnodig spannend gemaakt. Een plaats bij de top drie, die recht geeft op promotie, is door de behaalde twee punten al wel zeker.

De vrouwen van Nuovo versloegen maandagavond nummer twee Trivos 3 uit Wijchen met 3-1 en hielden in de promotieklasse D de kans op de vierde plaats, die recht geeft op promotiewedstrijden, in eigen hand. Pegasus 2 is met 53 punten uit 18 wedstrijden de huidige nummer vier. Nuovo heeft 46 punten, maar kwam pas 16 keer in actie. Voor de Doorwerthse volleybalsters is het dus zaak om in de resterende zes wedstrijden geen steken te laten vallen.

De vrouwen van LIVO speelden in de derde divisie A een prima wedstrijd bij Rivo Rijssen 3: 1-3. De bezoekers moesten zich wel in de wedstrijd knokken, want de eerste set ging nipt verloren (25-22), de tweede op het nippertje gewonnen (23-25). LIVO trok de ‘beruchte’ derde set naar zich toe (18-25), liet de teugels niet meer vieren en maakte het karwei in de laatste set vakkundig af (15-25). Zo pakte LIVO, nummer vijf met 60 punten uit 18 duels, in de strijd om de derde plak vier belangrijke punten. Het derde team van Apollo 8 (derde met 63 uit 17) en DVO (vierde met 63 uit 19) zijn daarin de concurrenten. De opdracht voor LIVO is simpel: de resterende vier wedstrijden zo veel mogelijk punten pakken. Overigens speelt de Liemerse ploeg drie van de vier duels thuis.

De volleyballers van LIVO konden het in derde divisie A niet bolwerken tegen Hengelo 2: 3-1 verlies. De eerste set ging ongelukkig met minimaal verschil verloren (27-25). Winst in die eerste set had de wedstrijd mogelijk een ander verloop gegeven. Na ook verlies van de tweede set, herpakten de gasten zich in de derde (19-25 winst), maar uiteindelijk veranderde het beeld van de wedstrijd niet. De thuisploeg sloeg in de vierde set hard toe: 25-16.
Met nog drie thuiswedstrijden en één uitwedstrijd is voor LIVO, zesde met 44 punten uit 18 duels, nog niets verloren.  LIVO ontvangt zaterdag in Westervoort directe concurrent Time Out ’75, vijfde met 46 uit 18. Avior 2 is de nummer vier met 49 uit 18. De vierde stek en daarmee promotie blijft voor LIVO een serieuze optie.

De mannen en vrouwen van het Zevenaarse Labyellov deden het in de eerste klasse uitstekend. De mannen wonnen vorige week dinsdag in 1C hun wedstrijd in en tegen Gorssel met maximale cijfers: 0-4. Met nog twee thuiswedstrijden en een uitwedstrijd tegen de rode lantaarn drager Forza uit Laren kan de Zevenaarse koploper de titel nauwelijks nog ontgaan.

De vrouwen van Labyellov, met 72 punten uit 17 duels de onaantastbare koploper in de eerste klasse H, wonnen de derby bij het Pannerdense PSC met 3-1. De champagne die vorige week nog buiten de koelkast stond, is inmiddels in de koelkast geplaatst. Komende thuiswedstrijd tegen hekkensluiter DVO 4 zal de fles ontkurkt worden. Het verliezen van de derde set in hun wedstrijd tegen PSC kwam goed uit: Zaterdag in de eigen sporthal Lentemorgen kampioen worden is immers veel leuker!

In de nieuwe Arnhemse sporthal Middachtensingel verloren de vrouwen van Aetos hun wedstrijd in de promotieklasse C met de maximale cijfers van Rebelle 2: 0-4. Twee sets werden kansloos verloren, in de andere twee sets liet de ploeg zien zeker over voldoende potentie richting de toekomst te beschikken. In de tweede en derde set (23-25 en 27-29) was de Arnhemse ploeg dicht bij setwinst en dus bij een verdiend punt.

Dat verdiende punt wisten de mannen van Aetos in de tweede divsie B bij Utrecht 2, de nummer twee op de ranglijst, wel te behalen. De thuisploeg promoveerde door de 3-1 zege naar de eerste divisie. De Arnhemse ploeg werd in de eerste set werkelijk de Galgenwaard uitgeblazen: 25-9. Het herstel in de  tweede set (16-25 winst) was dan ook opmerkelijk. Utrecht herstelde zich in het vervolg van de wedstrijd en won de laatste twee sets. Voor Aetos, de nummer voorlaatst, staat er zaterdag de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Heyendaal op het programma.