Volleyballers Aetos op jacht naar punten in eerste duel in nieuwe sporthal

8 maart 2024 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse sporthal aan de Middachtensingel is zaterdagmiddag het strijdtoneel voor het volleybalduel in de tweede divisie B tusssen de mannen van Aetos en SSS 3. Het is voor het eerste dat de Arnhemse ploeg een thuisduel in de competitie speelt in het goednieuwe onderkomen. Bij winst zouden Aetos, de nummer voorlaatst op de ranglijst, zomaar twee, drie plaatsen kunnen stijgen. Eigenlijk zijn ze dat wel aan hun stand verplicht. SSS bivakkeert vier plaatsen hoger maar heeft ‘maar’ vier puntjes meer.

De vrouwen van Aetos spelen zaterdag in de promotieklasse C de zware uitwedstrijd in Harderwijk tegen VVH. VVH heeft één wedstrijd meer gespeeld en staat 7 punten boven Aetos. Bij winst wordt het gat kleiner. Een piepkleine kans op een vierde plaats blijft dan nog bestaan.

Zowel de vrouwen als de mannen van Livo (Westervoort en Duiven) hebben een weekend vrijaf. De vrouwen kunnen bijkomen van een midweeks pak slaag in de halve finale van de regiobeker tegen Rebelle uit Dieren. De mannen en vrouwen mogen wel weer aan de bak op zaterdag 16 maart, waar hen loodzware uitwedstrijden tegen respectievelijk Webton Hengelo en Rivo Rijssen te wachten staan.

Het duel bij de vrouwen tussen Kidang en Nuovo (promotieklasse D) is uitgesteld. De mannen van Nuovo hebben een speelvrij weekend, op 16 maart ontvangen zij het op de tweede plaats staande Scylla uit Wageningen. Zowel Tivoc uit Tiel en het Wageningse Scylla hebben nog 2 wedstrijden tegoed.

In Zevenaar kunnen de vrouwen van Labyellov zaterdag in de eerste klasse H een enorme stap richting het kampioenschap en automatische promotie zetten. Om 15.30 uur ontvangt de ploeg in sporthal Lentemorgen het Larense Forza. Bij winst kan met daarna nog twee wedstrijden te gaan de vlag al bijna uit. De mannen speelden afgelopen donderdag al hun wedstrijd tegen de combinatievereniging KSH/VCV en wonnen met 4-0.