Volleybalinternationals en Aetos verzorgen clinics voor schooljeugd in Arnhem

10 juni 2020 | Van onze AS-redactie

Leerlingen van de Julianaschool uit Arnhem kunnen donderdagmiddag 11 juni hun hart ophalen. Hun school behoort tot één van de tien Arnhemse basisscholen die meedoet aan het project SchoolVolley+ van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Dit is een gratis volleybalaanbod in de vorm van clinics tijdens de coronacrisis. Kim Wolswijk, jeugdcoördinator van de Arnhemse volleybalclub Aetos, verzorgt namens haar club en de Nevobo deze clinics.

Bijzonder is dat bij die clinics, die wegens het coronavirus zoveel mogelijk in de buitenlucht worden gehouden, ook internationals uit de Nederlandse vrouwen- en mannenploeg zullen aansluiten. Bij de clinic voor de Julianaschool, die donderdag van 12.20 tot 14.30 uur wordt gehouden op de beachvelden van sportcomplex Valkenhuizen, sluit Kirsten Knip aan. Knip kwam afgelopen seizoen uit voor de Roemeense landskampioen Alba Blaj.

Celeste Plak

Na de clinic van donderdag zijn op dezelfde locatie en dezelfde tijd op maandag 15 juni de leerlingen van basisschool De Boomhut aan de beurt. Naast enkele vrijwilligers van Aetos is dan ook international Celeste Plak van de partij. Plak kwam afgelopen seizoen uit voor het Turkse Aydin BBSK.

International Luuc van de Ent zal aansluiten bij de clinics voor basisschool de Schatgraaf (Meikers 3) op 16 en 18 juni van 8.30 – 14.15 uur. Ook zal de in Duitsland spelende volleyballer helpen bij de clinics op 30 juni van 9.00 – 13.30 uur op SBO de Pyramide (Groningensingel 1185). Bij deze laatste school zal er wel in de gymzaal gevolleybald gaan worden, omdat het speciaal onderwijs betreft en daarmee ook kleinere groepen.