Vliegende start Oosterbeek

13 september 2010 | Van onze AS-redactie

De hockeysters van MHC Oosterbeek hebben in de vierde klasse E een vliegende start gemaakt. Op sportpark De Bilderberg won de ploeg van trainer Max Verhagen met 4-0 van Baarn. De mannen van Oosterbeek verloren thuis in 3E van Barneveld: 2-3.

Het verjongde Baarn bleek een niet al te lastige tegenstander voor de vrouwen van Oosterbeek. Al in de twaalfde minuut scoorde Minke Engwirda de openingstreffer voor de thuisclub. Eline Bakker zorgde er met haar doelpunt voor dat de Oosterbeekse ploeg in opperste stemming kon gaan rusten: 2-0.
Het werd uiteindelijk de dag van Minke Engwirda. Zij bracht met nog twee doelpunten de 4-0 eindstand op het bord. Oosterbeek kon terugkijken op een prima wedstrijd.

De mannen van Oosterbeek troffen in de derde klasse E het sterke Barneveld, de gedoodverfde kampioen. In de eerste helft drukten de gasten het kwaliteitsverschil uit in twee doelpunten: 0-2. Vlak voor rust liet de ploeg van trainer Tomislav Jamicic zien, dat de gasten niet ongenaakbaar zijn. Peter van Eck bracht met een schitterend velddoelpunt de achterstand tot 1-2 terug.
Het antwoord van Barneveld bleef na de hervatting niet lang uit: 1-3. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Jan Willem Lamers liep de score daarna niet verder op. Uiteindelijk was het  Joost Oremus die de voor Oosterbeek alleszins draaglijke eindstand van 2-3 liet aantekenen.