Vitesse walst over FC Groningen heen

5 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft ook zijn vierde thuiswedstrijd in de eredivisie gewonnen. Na een 1-0 ruststand walste de ploeg van trainer Peter Bosz zondag in Gelredome in het laatste half uur over FC Groningen heen: 5-0.

Vitesse heeft de 16.185 toeschouwers zondagmiddag getrakteerd op een prachtige voetbalmiddeag. Dominic Solanke opende in de 18e minuut de score. Doelman Sergio Padt kreeg de bal na een schot van Marvelous Nakamba niet klem, waarna de van Chelsea gehuurde spits als eerste reageerde: 1-0.
Na de hervatting zorgde Kevin Diks met zijn eerste eredivisiedoelpunt in de 61e minuut voor de belangrijke 2-0. Vitesse liet vooral daarna zien, dat het over uitzonderlijke talenten beschikt. FC Groningen, dat in dit duel wel drie keer paal en lat trof, was niet bij de fraaie aanvalsgolven te weerstaan. Valeri Qazaishvili (65. 3-0) en de invallers Nathan (87. 4-0) en Dauda in blessurerijd (5-0) drukten het krachtsverschil ook in doelpunten uit.
Vitesse, met 14 punten uit 8 duels op een zesde plaats, heeft een achterstand van 5 punten op de twee koplopers, Ajax en Feyenoord. Heracles (18 punten) en PSV (17) staan ook nog boven Vitesse. 

* Foto homepage: Kevin Diks is dolblij na zijn competitietreffer voor Vitesse. De rechter vleugelverdediger heeft de stand op 2-0 gebracht.

* Onderstaande foto ‘s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


De trainers Peters Bosz (Vitesse) en Erwin de Looi (FC Groningen) maken een praatje.


Valeri Qazaishvili slalomt door de Groningse defensie.


De fans van Vitesse op de Theo Bos-tribune vieren feest.