Vitesse vol vertrouwen naar Ajax

2 november 2013 | Van onze AS-redactie

Met een fitte ploeg treedt Vitesse zaterdagavond in Amsterdam aan tegen Ajax. De winnaar van het duel staat in ieder geval minimaal een uur aan kop van de eredivisie. Ajax – Vitesse begint om 18.45 uur.

 

De tijd dat Vitesse met knikkende knieën naar de Amsterdam Arena afreisde, is voorbij. Vorig seizoen won Vitesse de uitwedstrijd met 2-0 door twee goals van Wilfried Bony. Bony is, net als Marco van Ginkel, vertrokken bij Vitesse, maar trainer Peter Bosz heeft zijn ploeg al snel weer een eigen gezicht gegeven.
Tegenstander Ajax lijkt minder ver en is na het vertrek van Eriksen nog dolende. “Het is een ploeg die de echte grote individualisten ontbeert”, vertelt Bosz voor VitesseTV. “Met Eriksen is er een hele belangrijke speler vertrokken. Er staan nu jongens die veel op balbezit spelen en dat doen ze uitstekend. Bij Ajax lopen natuurlijk nog steeds hele goede voetballers. Het is alleen allemaal wat minder onvoorspelbaar.”
Bosz kan tegen Ajax beschikken over een vrijwel fitte selectie. Bovendien keert Jan-Arie van der Heijden na een schorsing weer terug in het elftal.
Hoewel Ajax dit seizoen zelf nog geen vijftig procent van zijn wedstrijden wint, ziet verdediger Joël Veltman van Ajax tegenstander Vitesse niet als een concurrent, zo meldt hij aan De Telegraaf. “Ze doen bovenin mee, maar dat ze voor de titel gaan. Nee, maar ze zullen zelf natuurlijk zeggen van wel.”
Veltman erkent dat Ajax vol aan de bak zal moeten. “Want ze hebben een aardige ploeg met een paar leuke spelers. Gehuurd ook, volgens mij. En Piazon doet aardige dingetjes voorin, maar we zullen er alles aan doen om hem uit de wedstrijd te halen.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Vander Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Atsu, Vejinovic; Ibarra, Havenaar, Piazon.