Vitesse verspeelt kostbare punten

26 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft in de strijd om de titel kostbare punten verspeeld. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam in Gelredome tegen aartsrivaal NEC niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Daar mocht de thuisploeg nog het meest tevreden mee zijn.

“Wij hebben het niet goed gedaan, NEC wel”, zei trainer Peter Bosz na afloop voor de camera van FOX Sports. “We waren slordig in balbezit. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg.”
Vitesse nam in de eerste helft nog wel een voorsprong. Dan Mori, spelend op de positie van de geschorste Guram Kashia, kopte na 30 minuten fraai raak uit een corner: 1-0. In de 71e minuut kwam NEC op gelijke hoogte. Michael Higdon profiteerde van een enorme misser van Jan-Arie van der Heijden en schoot van dichtbij raak: 1-1.
In de slotfase drong Vitesse nog wel aan, maar kansen waren er voor beide ploegen. In de stand kwam echter geen verandering meer.

* Alle foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.


Dan Mori (voorgrond) viert zijn feestje met Mike Havenaar, nadat de Israëlische verdediger Vitesse met een kopbal op 1-0 heeft gezet.


De fans van Vitesse.


De ingevallen Bertand Traoré (27) met zijn eeerste balcontact.


Doelman Piet Velthuizen van Vitesse is kansloos op de inzet van Michael Higdon (half zichtbaar en dat betekent voor NEC de gelijkmaker: 1-1.