Vitesse verhuurt Marcus Pedersen

22 februari 2012 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft spits Marcus Pedersen (foto) tot 31 juli 2012 verhuurd. De Noor gaat in zijn geboorteland spelen voor Valerenga IF uit Oslo. Bij Vitesse staat de 21-jarige aanvaller tot de zomer van 2014 onder contract.

‘Marcus weet dat hij nu in een positie zit, waarin hij weinig speeltijd krijgt’, zegt Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse, op de website van de club. ‘Bij Valerenga, dat naarstig op zoek was naar een spits, kan hij de komende maanden 12 à 13 wedstrijden spelen.’
Vitesse nam Pedersen in de zomer van 2010 voor 1,5 miljoen euro over van het Noorse Strømsgodset. In zijn eerste seizoen kwam Pedersen tot 16 wedstrijden bij Vitesse. Daarin scoorde hij 5 keer. Dit seizoen kwam Pedersen in 9 duels nog niet tot scoren.
De concurrentie voor de spitspositie bij Vitesse is moordend. Behalve Pedersen staan ook Wilfried Bony, Mike Havenaar, Jonathan Reis en Mart Lieder bij de Arnhemse eredivisionist onder contract.
Pedersen keert enkele weken voor het begin van de nieuwe competitie terug bij Vitesse. Dat hij daardoor een deel van de voorbereiding mist, vindt Van Leeuwen niet erg. ‘Omdat hij toch fit terugkeert.’
De Noorse competitie begint op 25 maart.

Bron: vitesse.nl