Vitesse tot op het bot gemotiveerd

30 maart 2012 | Van onze AS-redactie

AZ, koploper in de eredivisie, treft zondag in Gelredome (aanvang 16.30 uur) een tot op het bot gemotiveerd Vitesse. Trainer John van den Brom: “Na de nederlaag bij Roda JC leven de revanchegevoelens heel erg. En AZ is koploper. Dat inspireert ook.”

Vitesse bakte er vorige week zaterdag in Kerkrade bitter weinig van en ging bij Roda JC met 3-1 onderuit. “We hebben de wedstrijd door onze eigen manier van spelen weggegeven. De vorm, de inzet, je kunt er van alles op loslaten, maar je dat de eerstvolgende wedstrijd dan heel motiverend werkt”, vertelde John van den Brom vrijdag voor VitesseTV. “Ik verwacht een supergemotiveerd Vitesse.”
Bij Vitesse keert Jan-Arie van der Heijden na een schorsing terug in het elftal. Dat gaat ten koste van Arnhemmer Davy Pröpper, die tegen Roda JC met een fantastische goal voor één van de weinige lichtpuntjes zorgde in Kerkrade.
Jan-Arie van der Heijden vond het moeilijk om te zeggen wat er in Kerkrade allemaal fout ging. “Dat merk je het best als je zelf in het veld staat. Maar we kwamen niet aan voetballen toe. Dat was het grootste manco. Maar ik vond Davy goed spelen”, was Van der Heijden lovend over zijn vervanger.”
Vitesse heeft de zevende positie in de eredivisie voorlopig stevig in handen. De Arnhemse ploeg heeft een voorsprong van 4 punten op Roda JC, dat op de achtste plaats staat. Naar boven hoeft Vitesse niet meer te kijken. De achterstand op PSV, Feyenoord en Heerenveen bedraagt met nog 7 duels voor de boeg 10 punten.
Vitesse ontvangt AZ, dat donderdag in de Europa League een prima prestatie leverde door met 2-1 te winnen van Valencia, zondag in Gelredome pas laat in de middag, om 16.30 uur. Er zijn al meer dan 20.000 kaarten verkocht voor de confrontatie tussen Vitesse en de ploeg van trainer Gert-Jan Verbeek.

Bron: vitesse.nl