Vitesse – Sparta blijft zonder goals

12 juli 2014 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft in Driel haar tweede oefenwedstrijd gelijkgespeeld. In het duel met Sparta, uitkomend in de Jupiler League, kreeg het betere Vitesse voldoende kansen, maar doelpunten bleven uit: 0-0.

Vitesse kwam sterk uit de startblokken, waarbij vooral de vloeiende combinaties tussen Zakaria Labyad en Kelvin Leerdam opvielen. Dat leidde ook tot de nodige kansen, maar geen treffers. Toen Leerdam binnen het strafschopgebied werd neergelegd, mocht Labyad vanaf elf meter aanleggen, maar de Sparta-doelman Roy Kortsmit stopte de strafschop.
Aan het wedstrijdbeeld, een sterker Vitesse, veranderde ook na rust niets. De Arnhemse ploeg kreeg echter minder grote kansen dan in de eerste helft. Trainer Peter Bosz van Vitesse gunde talenten als Ennali, Lelieveld, Klein-Holte en Verloo nog speelminuten.
Vitesse belegt volgende week een trainingskamp in Duitsland. Marvelous Nakamba, een linker middenvelder uit Zimbabwe, maakt dat kamp mee als testspeler. Nakamba (20) stond eerder onder contract bij het Franse Nancy.
Bosz was over het duel met Sparta niet tevreden met het resultaat, wel met het vertoonde spel. “We hebben goed druk gezet en Sparta kwam er nauwelijks uit. Dat leverde ons een aantal goede kansen op”, zo liet de Vitesse-trainer op de website van de club weten. “Na rust werd het rommelig, maar dat is logisch door de vele wisselingen in het elftal.”

Opstelling Vitesse
Eerste helft:
Velthuizen, Diks, Kashia, Kruiswijk, Achenteh, Leerdam, Vejinovic, Pröpper, Labyad, Djurdjevic, Oliinyk.
Tweede helft: Room, Diks (Lelieveld), Kashia (Metalsi), Van der Heijden, Kruiswijk (Verloo), Leerdam (Lieftink), Vejinovic (Bosz), Pröpper (Klein Holte), Labyad (Darri), Qazaishvili, Ennali

 Bron: vitesse.nl