Vitesse ongeslagen in oefenperiode

22 juli 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse is ook in zijn vijfde en laatste wedstrijd van de oefencapagne ongeslagen gebleven. De ploeg van trainer Peter Bosz won woensdagavond op sportpark De Schuytgraaf met 3-2 van het Griekse Aristas Tripolis. Bij rust leidde Vitesse al met 2-1.

Vitesse keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan na een benutte Griekse strafschop. Kort voor rust, in de 38e minuut, mocht ook de Arnhemse ploeg vanaf elf meter aanleggen. Isaiah Brown scoorde met een hard en laag schot: 1-1. Twee minuten later nam Vitesse de leiding. Milot Rashica, die eerder een strafschop had veroorzaakt, bepaalde ruststand op 2-1.
Na de hervatting was Rashica opnieuw succesvol. De aanvaller verschalkte de Griekse defensie met een vloeiende beweging en liet ook de doelman kansloos: 3-1. Bijna in het eindsignaal moest Vitesse-doelman Eloy Room voor de tweede keer de gang naar het net maken: 3-2.
Vitesse sloot de oefencampagne zo af met een zege. Eerder was de ploeg al te sterk voor Dundee United (4-0) en Rizespor (1-0). Tegen KV Oostende (2-2) en Sparta Praag (1-1) werd gelijkgespeeld. Volgende week donderdag begint voor Vitesse het echte werk. Dan speelt de Arnhemse ploeg in de derde voorronde van de Europa League in en tegen Southampton, de ploeg van trainer Ronald Koeman. Weer een week later is de return in Arnhem.