Vitesse ongelukkig in De Kuip

23 augustus 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse is zondag zonder punten vertrokken uit de Rotterdamse Kuip. De Arnhemse ploeg verloor met 2-0 van Feyenoord, dat in de slotfase binnen 90 seconden twee keer toesloeg door een benutte strafschop van Dirk Kuyt en een treffer van Bilal Basaçikoglu: 2-0.

In een volgepakte Kuip creëerden beide ploegen in de eerste helft nauwelijks kansen. De beste was voor Feyenoorder Lex Immers, maar hij kopte de bal na een voorzet van Terence Kongolo recht in handen van doelman Eloy Room. Op slag van rust claimde Vitesse terecht een strafschop, toen Rick Karsdorp te laat een tackle inzette op Isaiah Brown. Brown ging onderuit, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük weigerde de bal op de stip te leggen.
“Ik ben benieuwd wat er was gebeurd als deze situatie zich aan de andere kant zou hebben voorgedaan”, foeterde trainer Peter Bosz van Vitesse na afloop voor de camera van FOX Sports.
Het was niet het enige moment waar Bosz zich over had opgewonden. Zo kreeg Feyenoord in de 76e minuut een strafschop en daar zou volgens Bosz buitenspel van Terence Kongolo aan vooraf zijn gegaan. Na de overtreding van Guram Kashia op Kongola ging de bal op de stip. Dirk Kuyt voltrok het vonnis: 1-0.
Binnen 90 seconden was het duel daarna beslist. Bilal Basaçikoglu speelde met een fraaie individuele actie Kashia uit en schoot de bal in de benedenhoek: 2-0.
Bosz hekelde na afloop de arbitrage, maar was ook kritisch op zijn eigen ploeg. “We schoten vaak te angstig de bal weg, terwijl er ruimtes lagen. Daar hadden we meer mee moeten doen. Desondanks was er weinig aan de hand. We hadden de wedstrijd ‘in control’.”
Met 4 punten uit 3 duels neemt Vitesse de negende plaats in op de ranglijst. Ajax en Feyenoord zijn de twee ploegen met nog de maximale score van 9 uit 3. Zondag is Vitesse in Gelredome gastheer van Cambuur. Dat duel begint om 14.30 uur.